Planeringskaos för Pia: ”Allt på uppstuds”

SPORTBLADET

RIO DE JANEIRO. Sverige har planerat den korta vilan mellan matcherna i OS ner till halvtimmen.

Men gång på gång får de skrota sina planer efter sena arrangörsändringar.

– Här får man göra allt på uppstuds, säger Pia Sundhage.

Det svenska laget har en tuff kamp mot klockan inför Brasilien-matchen. Laget ska ställa om från att spela mitt på dagen till att spela med matchstart klockan 22.00 lokal tid. En förändring som kräver noggranna förberedelser i allt från matintag, sovtider och träningstider. Den svenska staben har planerat den ner till halvtimmen mellan matcherna.

Men i många fall helt förgäves.

När landslaget var på besök vid Kristusstatyn hade Pia Sundhage precis fått meddelandet att den viktiga träningen inför match flyttats från kvällen till tio på förmiddagen.

”Jag blir stressad...”

– På kvällen fick man visst inte ta en buss dit man ville på grund av invigningen, så här får man göra allt på uppstuds, säger förbundskaptenen med ett snett leende.

Hur är det för er som planerar så noga?

– Ja vi är väldigt noga och försöker trycka på och fråga ”kan vi inte få…” men det är också väldigt viktigt att vara här och nu och flexibel och inte bli stressade.

– Jag blir stressad i början av en planering när man försöker ordna sådant här, men nu gäller det bara att ta det coolt och vara här och nu, säger Sundhage.

Pia Sundhage funderade annars mest på om hon skulle ge forwardstrion en chans till från start.

– De som satt på bänken igår har mycket energi och det kommer att behövas. Vi får se om det blir samma startelva, det är inte säkert, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM