Självkritiken: ”Helt rätt att jag byttes ut”

SPORTBLADET

Rio de Janeiro. Pia Sundhage roterade i backlinjen. Det slutade med att nyinsatta Emma Berglund var inblandad i två snabba baklängesmål och att Pia Sundhage gjorde ett halvtidsbyte på vänsterbacken Magdalena Eriksson.

– Tråkigt för egen del, men helt rätt beslut för laget, säger Eriksson självkritiskt.

Foto: Magdalena Eriksson (6) tycker själv att det var rätt att hon blev utbytt i halvtid i storförlusten mot Brasilien.

Pia Sundhage nöjde sig inte med att ersätta skadade Jessica Samuelsson i backlinjen, även Linda Sembrant fick kliva åt sidan till förmån för Emma Berglund i mittförsvaret.

Men omgörningen av backlinjen blev inte alls särskilt lyckad. Emma Berglund var inblandad i både 1- och 2-0  början i mitten av första halvlek. Först kom hon inte överens med Hedvig Lindahl vem som skulle gå på bollen och fick se Beatriz sätta 1-0 och sedan lurade Cristianes påpassliga löpning henne vid andra målet.

”Ska bara rensa bort”

– Personligen hinner jag inte reflektera så mycket under matchen. Jag njöt faktiskt av att stå där och lyssna till deras nationalsång och så mycket folk på läktaren, säger hon och fortsätter:

– Första målet är en kommunikationsmiss. Det är klart att man inte hör varandra jättebra när det är så mycket folk som skriker, men i efterhand är det ett läge som jag känner att jag bara ska rensa bort bollen och lösa situationen, säger hon.

3-0, som punkterade matchen, kom efter att Magdalena Eriksson gjort ner Cristiane och Marta förvaltat straffen. Det blev Eriksson sista insats i matchen eftersom Pia Sundhage bytte ut henne direkt i paus mot Jonna Andersson.

”Jäkligt tungt”

– Det är jäklig tungt. Man känner självklart en stor besvikelse, det är inte varje dag man förlorar med de här siffrorna, säger hon.

– Tråkigt för egen del att bli utbytt men det var helt rätt beslut för laget, säger Eriksson.

Om hon blir kvar på bänken vill hon inte spekulera i men klart är att hela laget behöver göra ett rejält omtag.

– Personligen känner jag att vi måste hitta tillbaka till grunderna och tryggheten som vi hade i OS-kvalet, säger hon.

Se alla klipp från OS på viasatsport.se och hela OS live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM