Sarah Sjöström bryter med sin tränare

Av: Andreas Lillhannus

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

Efter tio år tillsamans.

Nu bryter Sarah Sjöström med tränaren Carl Jenner.

23-åringen kommer framöver att tränas av Therese Alshammars tränare, Johan Wallberg.

”Detta blir en nytändning för mig och den kick jag vill ha”, skriver hon på Instagram.

Carl Jenner har varit Sarah Sjöströms tränare under tio år.
Under tiden har Sjöström bland annat vunnit tio EM-guld, sju VM-guld men framför allt, tagit tre OS-medaljer, som samtliga plockades i Rio i somras.

Nu fortsätter satsningen mot nya medaljer, då i Tokyo 2020, men utan Carl Jenner.
23-åringen meddelar på Instagram att hon byter tränare.

”Jag och min tränare Carl Jenner har haft ett mångårigt fantastiskt samarbete som givit mig många och stora framgångar. OS i Rio var givetvis kulmen på vårt samarbete. Jag har hela tiden sett just OS i Rio som en examen men även som ett avstamp på något nytt inför mina nästa fyra år fram till OS i Tokyo 2020”, skriver hon.

Enligt Sjöström så togs beslutet redan i somras.

Alshammars tränare tar över

Hon kommer framöver att tränas av Johan Wallberg, som i augusti blev ny ansvarig för Nationellt Elitcenter, som har sin bas i Eriksdalsbadet i Stockholm.
Wallberg har sedan 2003 varit tränare för Therese Alshammar, som under förra veckan meddelade att hon slutar med simningen.

”Johan har en gedigen utbildning och även erfarenhet från internationella träningsmiljöer. Detta blir en nytändning för mig och den kick jag vill ha. Detta betyder att Stockholm även fortsättningsvis blir min fasta bas. Jag vill tacka Carl för alla dessa år och även passa på att tacka min andra tränare Andrei Vorontsov för 4 roliga och utmanande år på NEC!”, skriver Sjöström.

Fortsätter som coach

Carl Jenner kommer framöver att arbeta för det svenska simförbundet som landslagscoach.

– Det känns otroligt bra att vi kan stärka vårt team kring talangutveckling med Carl under kommande Olympiska period. Hans kunskap och erfarenhet i att coacha och träna en simmare från att vara ung och lovande till att bli Olympisk mästarinna, i form av Sarah Sjöström, är unik och ovärderlig, säger Henrik Forsberg, sportchef simning, i ett pressmeddelande.

Publicerad:

LÄS VIDARE