Sandviken körde över Västerås

Publicerad:

SPORTBLADET

Vann toppmötet med hela 8–1

Erik Pettersson.
Foto: BILDBYRÅN
Erik Pettersson.

Sandvikens landslagsanfallare gjorde inte ett enda mål i premiären.

Christoffer Edlund och Erik Pettersson revanscherade sig omgående mot regerande mästarna.

– De kanske inte mår så bra just nu, säger ”EP” efter storsegern mot Västerås.

Sandviken tjuvstartade årets elitserie förra fredagen, då laget åkte till Lidköping för att möta Villa.

Hemresan blev ovanligt tung. Sandviken förlorade med 0–5 och ingen grubblade mer än landslagsanfallarna Christoffer Edlund och Erik Pettersson, som sällan lämnar isen mållösa.

– Vi fick inte in bollen medan de gjorde mål på sina chanser. Det var surt att vi fick stryk, men det hade varit ännu värre om vi blivit utspelade och ingenting stämt, säger ”EP”.

Effektiva mot mästarlaget

Nu kan de sluta tvivla, både på sig själva och laget. Edlund gjorde två mål och ”EP” fyra när Sandviken besegrade regerande mästarlaget Västerås med hela 8–1.

– Det blir nog inte jättemånga matcher som den i Lidköping, där vi missade så otroligt många chanser, säger Christoffer Edlund.

Efter pausvilan exploderade hemmalaget i Göransson Arena och gjorde inte mindre än sju mål på landslagsmålvakten Andreas Bergwall.

– Det var ketchupeffekten. När ”Mossan” (Daniel Mossberg) gjorde 2–1 försvann tyngden från våra axlar. Vi spelade otroligt bra och skapade lägen för att göra mycket mål. Det var heller inga mål som Bergwall ska ta. Vi tänkte inte så mycket utan bara körde, säger Erik Pettersson.

– Spelar vi som vi vill spela är vi starka, skapar chanser och gör mål. Vi gjorde en bra prestation och det var viktigt för oss, säger Christoffer Edlund.

”De har varit vassare”

Sandviken övertygade inte under försäsongen, då Villa och Västerås tog hand om titlarna.

– Känslan är att Villa och Västerås har varit vassare. Vi förlorade ju mot Villa i finalen i Svenska cupen och åkte ut mot Västerås i semifinalen i World Cup, och så blev det torsk i premiären mot Villa. Nu gäller det att vi är ödmjuka och fortsätter att jobba hårt, säger Christoffer Edlund.

– Ja, det här ger oss energi och självförtroende samtidigt som de kanske inte mår så bra just nu, säger Erik Pettersson.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN