Hårda kritiken mot avgående kaptenen

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

”Jag kommer aldrig att underordna mig en förbundskapten igen”

Linda Algotsson.
Foto: SCANPIX
Linda Algotsson.

OS blev ett historiskt fiasko för fälttävlanslandslaget.

Och när det nu är klart att förbundskaptenen Staffan Lidbeck avgår skickar rutinerade Linda Algotsson skarp kritik i hans riktning.

– Jag kommer aldrig att underordna mig en förbundskapten igen, säger hon till Barometern.

Under OS i London tog Sara Algotsson Ostholt silver och fälttävlanslandslaget hade ett mycket lyckat mästerskap.

I Rio gick det betydligt tyngre.

Ludwig Svennerstål blev bäste svensk på 27:e plats och under hösten fick förbundskapten Staffan Lidbeck gå till förmån för Fredrik Bergendorff.

Och nu går Sara Algotsson Ostholts syster Linda Algotsson, rutinerad landslagsryttare, ut om tiden under Lidbecks ledarskap i en intervju med Barometern. Och det är skarp kritik hon levererar.

– Det fanns ingen struktur eller plan. Det kom hela tiden nya direktiv och han tvingade mig på tävlingar som inte passade mitt upplägg. Istället för att optimera inför OS blev det en nedbrytningsprocess som inte var bra för mig eller hästarna. Det var verkligen inte roligt att bli styrd in i ett upplägg som jag inte trodde på.

”Vi har tjafsat”

Att diskutera upplägget med Lidbeck var inte aktuellt:

– Det gick inte att prata med honom. Vi hade inte samma syn på saker och ting, och ja, vi har tjafsat.

Linda Algotsson, 44, kommer trots besvikelsen att försöka ladda om mot Tokyo 2020. Nya förbundskaptenen, som är baserad i England, känner hon inte alls. Och oavsett tänker hon inte bli styrd på samma sätt igen.

– Livet går vidare och jag planerar att tävla internationellt även nästa år. Målet är OS i Tokyo 2020. Om det blir en fortsättning i landslaget återstår att se. Men jag kommer aldrig att underordna mig en förbundskapten igen. Är det inte roligt finns det ingen anledning att fortsätta, säger hon till Barometern.

Publicerad: