Seger: ”Lång resa, så många känslor”

Av: Robert Laul

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AFP

RIO DE JANEIRO. Sveriges lagkapten satt kvar i straffområdet på Maracana långt efter slutsignalen.

En gulddröm hade dött.

– Jag grät, säger Caroline Seger.

En knapp timme senare, efter silverceremonin och ett lagsnack som förbundskapten Pia Sundhage ledde hade lagkaptenen Caroline Seger torkat tårarna och var redo för en analys.

– Jag tycker att vi gjorde en bra prestation. Första halvlek var väldigt bra, kanske den bästa vi spelat i OS. Sedan fick de ett tidigt mål i andra som ställde oss. Direkt på det ett andra mål oturligt. Sedan rann tiden ifrån oss, säger Caroline Seger.

”Glömde bort”

När hon pekar på en sak som kunde ha gjorts bättre resonerar hon så här:

– Vi glömde bort att straffa dem ännu mer bakom deras backlinje. Tysklands plan var att locka in oss centralt men vi är som bäst när vi får kontra, när det går undan. Men det är lätt att vara efterklok, säger Caroline Seger.

Det blev bara två minuters tilläggstid?

– Sådant kan man alltid klaga på i efterhand. Vi kunde gjort mål tidigare. Jag kan inte kommentera det. Det är så mycket annat som är viktigare.

Du blev sittande efterslutsignalen i straffområdet. Hur gick tankarna då?

– Jag grät. Man tänker ju på annat man kunde gjort, varför jag inte gjorde si eller så, nu är det slut, en lång resa, många minnen, mycket känslor.

”Pia sa det till oss”

Ni samlades i en ring efteråt?

– Det var Pia som sa till oss att vi ska sträcka på oss, att vi ska vara stolta men det är klart det kändes väldigt tungt. Förhoppnings kan vi se tillbaka på detta senare och vara stolta. Men nu har vi förlorat både matchen och ett guld, det är svårt att känna att vi vunnit ett silver. Men med lite distans kan vi verkligen le hoppas jag.

Seger tänker efter:

– Vi har tagit en medalj som ingen tagit tidigare, det får man vara stolt över.

Ni kommer att hyllas i Kungsträdgården nu?

– Det känns lite ofattbart. Man vet inte hur mycket folk som dyker upp. Och det är inte bara för oss, andra idrottare har ju gjort fantastiska prestationer också. Jag hoppas att så många som möjligt kommer.

Det är redan klart att Caroline Seger satsar vidare mot EM men om det blir något mer OS är osäkert:

– Svårt att säga. Det är fyra år dit, då kanske kroppen inte känns lika bra, säger Caroline Seger, 31.

Publicerad:

LÄS VIDARE