Alingsås klart för semi – vann avgörandet

avErik Wallskog

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Alingsås HK är klart för en SM-semifinal mot Malmö.

På måndagskvällen vann man den femte avgörande matchen mot Ystad med 27–25.

– Det känns fantastiskt skönt, nu är man tom på energi, det var mycket känslor, säger lagkaptenen Johan Nilsson.

Det krävdes fem matcher för att skilja Alingsås och Ystad åt i svenska handbollsligans kvartsfinalspel. Även den avgörande matchen var jämn, men till slut kunde väsgötarna dra det längsta strået och vinna med 27–25.

Det var annars Ystad som inledde starkast och gästerna gick tidigt ifrån till en 4–1-ledning. Men hemmalaget jobbade sig snabbt i kapp, förbi och ledde så småningom i halvtid med 15–10.

– De fick några enkla mål i början, men efter tio minuter ungefär fick vi en fantastisk träff på vårt försvarsspel och Ystad gjorde inga mål framåt. Då kunde vi såra dem och göra det vi är bra på, säger Alingsås-kaptenen Johan Nilsson.

Jämn andra halvlek

Med lite mer än halva den andra halvleken spelad var dock bortalaget i kapp och Alingsås i gungning. Lagen turades om att göra mål – och med minuten kvar tog hemmalaget timeout i en uddamålsledning.

– Vi blev bekväma och de åt sig i kapp mål för mål. De var aldrig uppe i ledning utan vi satt hela tiden i förarsätet och de fick inte riktigt den pressen på oss. Hemmaplansfördelen var en stor fördel i dag. Publiken lyfte oss, det är deras förtjänst också att vi vinner.

Alingsås kunde reda ut stormen och med halvminuten kvar satte Magnus Persson 27–25. I och med segern är nu Alingsås klara för en semifinalserie mot HK Malmö.

– Vi är inne i ett flow nu efter att ha spelat fem tuffa matcher mot Ystad. Malmö och de andra lagen har vilat lite och kanske kommit ur slutspelsbubblan. Men samtidigt har de hunnit slicka såren lite och tränat på bra. Malmö är favoriter med hemmaplansfördelen, men vi har alla chanser att utmana och ta finalplatsen, säger Nilsson.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM