Skoglund: ”Tvungna att operera akut annars så skulle jag inte klara mig”

SPORTBLADET

I TV3:s intervju ”Erik Skoglund: Vägen tillbaka” berättar boxaren Erik Skoglund om den hjärnblödning han råkade ut för i slutet av 2017 – och om den tuffa vägen tillbaka till vardagen.

När läkarna upptäckte att det rörde sig om en hjärnblödning inleddes en intensiv kamp mot klockan. Enligt läkarna var det nära att han inte skulle överleva.

– Vad jag har fått höra så... en timme, säger han till TV3.

Proffsboxaren Erik Skoglund har haft en tuff start på 2018.

Efter ett sparringpass den 8 december i fjol fick han akut föras med ambulans från hemstaden Nyköping till Stockholm. Anledningen var att Skoglund drabbats av en plötslig hjärnblödning.

Efter operation flyttades Skoglund till Karolinska i Solna där han försattes i medicinsk koma, som han väcktes ur efter knappt två veckor. Hans tillstånd beskrevs som allvarligt men stabilt.

I en intervju i TV3 berättar nu boxaren om sin väg tillbaka.

– Det som hände var väl att jag fick åka in till lasarettet här i Nyköping och såg att det var en ordentlig hjärnblödning. De var tvungna att operera akut annars så skulle jag inte klara mig, säger han.

Fick ändra planerna

– De fick köra upp mig med till ambulans till Stockholm. Egentligen skulle det vara i Uppsala, men de bedömde att: ”vi hinner inte dit”.

När Peter Jihde, på MTG, frågar boxaren hur nära det faktiskt var att Erik Skoglund inte skulle överleva svarar han:

– Vad jag har fått höra så... en timme.

1 av 3 | Foto: MTG SVERIGE

”Han har fått en chans till”

När Peter Jihde berättar om mötet med Erik Skoglund är det uppenbart att han berörts av boxarens historia om vägen tillbaka efter hjärnblödningen.

– I en bransch som ibland känns meningslös, då man gör underhållning för att få tiden att gå, så är det här jobbet ett av de mest meningsfulla jag gjort i hela mitt liv. Det var viktiga och riktiga arbetsdagar, säger Peter Jihde i ett pressmeddelande från MTG.

– Skoglund verkar ha gjort så mycket man kan för att skydda sig i en sport där det inte går att skydda sig. Han råkade ut för det som ingen vill råka ut för, men han har fått en chans till, och det hoppas jag han tar till vara på, säger han.

”Erik Skoglund: Vägen tillbaka” sänds i TV3 på söndag klockan 19.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning