VW presenterar tre nya förare

avAnna Andersson

Foto: www.biogas.se

Först presenterades WTCC-stjärnan Jordi Gené.

Nu har VW presenterat ytterligare tre förare till STCC.

Volkswagen Sverige fortsätter att satsa på STCC, förra veckan presenterades spanjoren Gené som tidigare vunnit märkestiteln i WTCC med SEAT och nu har biltillverkaren presenterat ytterligare tre förare. Johan Kristoffersson blir teamkompis med Jordi Gené samtidigt som Johan Sturesson och Patrik Olsson bildar ett eget biogas-team.

Det betyder att biogas utökar sin satsning på STCC 2012, efter tre säsonger med två bilar är det nu fyra bilar.

”Samma depå”

– Vi kommer att ha gemensam uppdragsgivare, men båda teamen kommer att anmälas till teammästerskapet. Vi kommer att stå bredvid varandra depån, men inte under samma tälttak, säger Tommy Kristoffersson i ett pressmeddelande.

Satsningen 2012 blir den största Volkswagen Sverige gjort hittills i STCC. Det är också med högt ställda förväntningar företaget ser fram emot kommande säsong.

– Det blir fantastiskt att få se fyra biogasdrivna Scirocco på banorna under 2012! Att det dessutom är fyra högst kompetenta förare som kommer att köra dem gör inte saken sämre. Vi hälsar familjen Stureson och IPS välkommen in i Volkswagen-familjen och önskar båda teamen lycka till i jakten på STCC-titeln, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

STCC