Köper rymdresa för sina vinstpengar

SPORTBLADET

”Har alltid fascinerat mig”

Jens Kyllönen är en av tidernas mest vinstinbringande pokerspelare.

Han har genom åren vunnit nästan 20 miljoner kronor på nätpoker.

Nu har han bestämt sig för en storinvestering. Han ska köpa en rymdresa.

– Rymden har alltid fascinerat mig, säger han.

Foto: Jens Kyllönen, som spelar på nätet under namnet "Jeans89", ser fram emot sin rymdresa.

Jens Kyllönen är en av världens mest framgångsrika nätpokerspelare någonsin. Enligt High Stakes Database har han tjänat 3 005 557 dollar, motsvarande närmare 20 miljoner kronor, på cash game online. Den siffran slår endast tolv spelare.

Även live har han stått för en del bra resultat. Bland annat vann han 2009 en EPT-tävling (vilket han fick över 1 miljon euro för), och har dessutom vunnit pengar i en VM-deltävling.

Betalar över en miljon

Han har därmed rejält med pengar på sitt bankkonto, vilket han nu har bestämt sig för att utnyttja på ett lite annorlunda sätt.

Han ska nämligen göra en rymdresa. Han ska, enligt area.fi som flera medier citerar, betala 200 000 dollar (drygt 1,3 miljoner kronor) för att åka med Area Galatic.
För det priset får Kyllönen, tillsammans med ytterligare fem passagerare och två piloter, åka med i en två timmar lång rymdfärd. Dessutom måste han genomgå en tre till fyra dagar lång utbildning vid Space Center Spaceport America i New Mexico.

– Rymden har alltid fascinerat mig. Så när jag fick möjlighet att prova en av de första rymdfärderna, passade jag på, säger Kyllönen till area.fi.

Resan beräknas ske någon gång nästa år.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker