Kalla om skönt kaxiga budskapet: ”Långt från jag”

avErik Karlsson

GÄLLIVARE. Redan i går var hon drottning av premiären.

Men efter dubbelsegern lever Charlotte Kalla upp till budskapet hon fått i present av klubbkompisen Jennie Öberg: ”Queen of f***ing everything”.

– Haha, det är ganska långt ifrån jag att vara den som är så ”woho”, säger Kalla.

När Charlotte Kalla tämligen enkelt vunnit gårdagens lopp på fem kilometer fritt tog hon till Instagram stories för att beskriva känslan.

Hon lade upp en bild med sig själv hållandes vad som såg ut som en skylt med budskapet: ”Queen of f***king everything”. Under skrev hon bara ”Dagens känsla”.

1 av 2 | Foto: Instagram

Alla ni som följt ödmjuka Charlotte Kalla genom karriären sätter med rätta i halsen en aning, det känns olikt den svenska världsstjärnan att skryta på ett sätt som snarare andas Petter Northug än den återhållsama Tärendö-artighet som vi vant oss vid.

”En morgonpresent”

Så efter att Kalla återigen varit överlägsen, i dag på 10 kilometer klassiskt, undrade Sportbladet om hon kände sig som budskapet.

– Haha, nej det var Jennie (Öberg, klubbkamrat red. anm) som gav mig en disktrasa på morgonkvisten i går. En liten morgonpresent när vi hade delat dubbelsäng. Sen när jag kom in efter loppet kom hon med den och tyckte att det stämde.

Men stämmer det väl överens med känslan du har efter två segrar?

– Det är nog lite långt ifrån jag att vara den som bara ”woho!”. Men det var så kul.

Hon lovar att Jennie Öberg som tack för presenten ska få vara med och dela på den charklåda som Kalla vunnit efter dagens seger.

”Fick ner andningen i magen”

Nyckeln till segern menar Kalla finns i magen.

– Jag fick ner andningen i magen.

Vad betyder det?

– Att jag inte är så mycket i skallen och värderar saker. Som när jag får baktider och tänker ”men oj gud, har jag åkt sakta nu eller har jag gått för hårt”. I dag hamnade jag inte så mycket i det utan tänkte mer på det jag ska göra, ”jobba upp för den här backen, tryck över krönet och satsa utför”.

Dagens lopp var det sista Kalla gör här i Gällivare, men hon blir fortsatt kvar här i väntan på resa till Ruka och världscuppremiären. Det innebär också att Kalla från och med i morgon kliver tillbaka in i landslagets regi efter att ha satsat på egen hand under försäsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM