Rickardsson efter SM-guldet: ”Ser inte slutet”

Foto: SIMON HASTEG RD / BILDBYR N
SPORTBLADET

Daniel Rickardsson tog SM-guld på femmilen i Skellefteå.

Sedan öppnade 36-åringen för att han vill fortsätta sin satsning.

– Jag tycker fortfarande det är jättekul att träna och tävla så jag ser inget slut på det än så länge, säger han till SVT.

Daniel Rickardsson var favorit när han gav sig ut på femmilen under den sista tävlingen på SM-veckan i Skellefteå.

Och visst pallade veteranen för trycket.

Efter att ha varit i ledning från start till mål, var han över minuten före Jens Burman och ytterligare minuten före trean Marcus Hellner när dagen summerades.

– Kan man hålla jämna varv och inte förivra sig i början kan det räcka ganska långt och det var väl planen idag, säger han till SVT efter guldet.

Ser inte slutet

Femmilen var det sista loppet för säsongen och efter en vinter där 36-åringen som bäst tog en sjätteplats i världscupen, var han relativt nöjd med vad han presterat.

– Det har varit en förhållande vis stabil säsong för min del, utan de där riktiga topparna som jag velat då, framförallt på OS då kanske. I stora hela en bra form, men utan de där topparna. Det är något jag vill jobba vidare med och utveckla. Jag får sätta mig ner här i vår hur jag ska kunna göra det innan jag tar ett jättebeslut hur jag gör i framöver.

Sedan frågade SVT hur Rickardsson ser på framtiden.

– Jag tycker fortfarande det är jättekul att träna och tävla så jag ser inget slut på det än så länge. Det gör jag inte. Så länge man tycker kroppen svarar och man känner att man utvecklas och blir bättre så är det jättekul att fortsätta.

De har flest segrar i Vasaloppet-herr 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM