Skidskytte

Besked i dag: Hon kan åka VM

Av: 

PeO Larsson

SPORTBLADET

Anna Carin Olofsson gravid i fjärde månaden: Det finns inga risker med att delta

Anna Carin Olofsson, 34, är gravid – i fjärde månaden.

Det bekräftade den svenska skidskyttestjärnan i dag.

Men framförallt gav hon ett positivt besked:

– Jag kommer att delta i VM.

REDO FÖR VM Anna Carin Olofsson har nu också, som väntat, fått klartecken av läkarna att delta i VM – trots att hon är gravid i fjärde månaden.
REDO FÖR VM Anna Carin Olofsson har nu också, som väntat, fått klartecken av läkarna att delta i VM – trots att hon är gravid i fjärde månaden.

Det var i söndags, efter svenskans andraplats i Antiselva, Italien, som uppgifterna om att Anna Carin Olofsson väntar barn läckte ut.

Svenskan bekräftade det hela i ett kort pressmeddelande på söndagskvällen, men ville i övrigt inte säga något mer om graviditeten.

Förrän i dag.

– Jag hade egentligen velat vänta med att offentliggöra det tills jag avslutat den här periodens tävlande. Jag tycker ju att saken är av mer privat natur och skulle hanteras så. Men nu kom det ut och jag bekräftade, det var inte mer med det, säger Anna Carin Olofsson i ett pressmeddelande.

”Det finns inga risker med att delta”

Hon genomgick en läkarundersökning i Östersund i går och fick klarttecken av läkarna att ställa upp i hemma-VM i Östersund (8–17 februari).

– Redan innan gårdagens läkarbesök hade jag fått uppgifter om att VM inte skulle vara i fara, att det inte finns några risker med att delta och att jag kommer att kunna ha full form. Det besked jag fick är att det inte finns några medicinska hinder för mig att fullfölja säsongen, säger ACO.

Om hon hoppar av säsongen direkt efter VM är ännu inte klart.

– Nej, nu är det VM som gäller. Och därefter kommer jag att följa det råd jag fått, nämligen att fortsätta så länge det är roligt och känns bra, säger ACO i pressmeddelandet.

Den blivande pappan är Tom Zidek, 32, vallare och assisterande tränare i det kanadensiska landslaget.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Skidskytte