F1-festen

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Andersson: Starten i loppet kan bli en av årets idrottshändelser

Foto: Getty Images, AP (MONTAGE)
Felipe Massa och Lewis Hamilton.

Det skulle bli en promenad – men Lewis Hamilton kommer att få slita hårt för att bli den yngste världsmästaren någonsin.

Risken är stor att han kör bort sig redan i starten.

VM-ledaren säger sturskt att han är nöjd med sitt kval och hans popstjärna till flickvän pratar om vilket fantastiskt party det blir i kväll.

Men de glömmer en sak.

Lewis Hamilton startar som fyra, bakom den omöjlige bromsklossen Jarno Trulli, Toyota och Kimi Räikkönen, Ferrari.

Dessutom har han Fernando Alonso i rumpan.

Det kunde ha sett betydligt bättre ut för engelsmannen, hade han stått i första led hade saken redan varit klar, men i?stället blir det minst lika spännande som i fjol.

Startar på smutsiga sidan

Felipe Massa kör säkerligen med betydligt mindre bensin ombord och rimligtvis borde han komma in till sitt första stopp ungefär sex–sju varv före britten. Men får han köra i väg fritt bör det räcka till en överlägsen seger.

Sedan är det upp till Lewis Hamilton, som startar på den så kallat smutsiga sidan att försöka komma hel ur starten och den första kurvan.

Gör han bara det är det mycket troligt att han klarar av att ta hem den där femteplatsen som räcker till ett guld, även om Massa vinner loppet.

Men jag tror att det blir fruktansvärt svårt.

Startplats fyra med fältets bredaste italienare framför sig, en slug finländare intill sig och en uppretad spanjor i baken är allt annat än optimalt och även om Fernando Alonso påtalat att han respekterar sin före detta stallkamrat vet alla att det bara är ett dåligt skådespel.

Kan vara borta i första kurvan

Lewis Hamilton har fortfarande de bästa korten, han har sju poängs försprång.

Men det kan mycket väl vara borta redan i den första kurvan. Så sätt klockan på 17.55 – starten kl 18.00 kan bli en av årets idrottshändelser.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport