14-åring historisk

Av: Sportbladet.se, Tobias Österberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Yngst någonsin att klarade cutten på Europatouren

Jason Hak – yngst någonsin att klara kvalgränsen i en Europatourtävling.
Foto: AFP
Jason Hak – yngst någonsin att klara kvalgränsen i en Europatourtävling.

Jason Hak från Hong Kong är bara 14 år.

I dag klarade han cutten i Europatour-tävlingen i hemstaden.

Med det är han yngste någonsin som klarat den kvalgränsen.

Det har skrivit golfhistoria i Europatourtävlingen som just nu pågår i Hong Kong. I dag stod det klart att Jason Hak, med två 70-rundor i bagaget, klarat den första cutten och därmed tagit sig vidare till den andra omgången.

Yngst någonsin

Det som gör det hela historiskt är det faktum att Hak bara är 14 år. Han är därmed den yngsta spelaren någonsin att ha klarat en kvalgräns i en Europatourtävling, skriver nyhetsbyrån AP.

Det tidigare rekordet hölls av spanjoren Sergio Garcia som var 15 år och 46 dagar gammal när han tog sig vidare i Turespana Open Mediterrania i spanska Valencia 1995.

Edfors överraskar

För svenskarnas del ser det ljusast ut för Johan Edfors. Han befinner sig i en högst överraskande position, nämligen i toppskiktet av resultatlistan. Edfors ligger efter en 65-rond på delad femteplats, bara ett slag efter en ledarkvartett med bland annat engelske Ryder Cup-spelaren Oliver Wilson.

Kungsbackaspelaren Edfors slog igenom 2006 då han vann tre tävlingar på Europatouren men de två senaste säsongerna har varit desto sämre. Under säsongen 2008 var hans bästa resultat en fjärdeplats i Qatar i början av året, efter det har motgångarna fortsatt och Edfors är numera rankad 211:a i världen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN