”Han ska straffas”

Publicerad:
Uppdaterad:

Klitjko rasar mot Hayes hån – i sommar möts de om tungviktstiteln

Foto: Foto: MEN'S HEALTH
PROVOCERAR David Haye poserar med ett avhugget huvud av Vitalij Klitjko – något som retat upp bröderna rejält.

Här är bilden som skakar boxningsvärlden.

– Det var ett slag under bältet och därefter ska han bestraffas, säger Vitalij Klitjko.

I senaste numret av Men’s Health hånar David Haye Klitjko-bröderna.

I juli ska han ta revansch på David Haye, boxaren som hånat hans lillebror.

Tidigare i år gjorde Vitalij Klitjko, den äldre av de två tungviktsboxarbröderna från Ukraina comeback. Han tog tillbaka sin VM-titel och för ett tag sedan boxades hans lillebror Vladimir hem sitt tredje världsmästarbälte i samma viktklass inför 10,3 miljoner tyska tv-tittare. Bröderna, som är enormt stora i Tyskland där de bott under många år, dominerar tungvikten och har nu fyra bälten, Vitalij, 37, är mästare hos WBC medan Vladimir, 32, är bäst enligt IBF, IBO och WBO.

”Smaklöst”

I samband med att Vladimir vann sin senaste titel valde den brittiske boxaden David Haye, 28, att posera i den brittiska utgåvan av Men’s Helth med ett avhugget huvud av Vladimir i handen.

– Den bilden slänger han framför näsan på mig när jag sitter och äter med min fru på restaurang, säger Vitalij Klitjko, 37, till den tyska tidningen BILD.

– Han gick över gränsen och det är väldigt smaklöst av honom. Jag kommer att bestraffa honom och jag gör det helt utan känslor.

Möts i titelmatch

David Haye själv skrattar åt det som han kallar ett skämt.

– Där fick jag dem allt, men det behövs?...?Vladimirs match mot Rahman var långtråkig, Mike Tyson hade ätit upp det blåbäret i tre ronder och sedan spottat ut resterna. Precis så kommer jag att göra med båda bröderna Klitjko.

Haye har precis lämnat crusier, där han har haft tre bälten, för tungvikt och han väger precis 100 kilo.

– Men lagom till matchen väger jag kring 102 kilo, det är enligt min plan. Jag vill inte bli för tung och förlora min snabbhet, den är min styrka, säger han till RTL.

– Båda är bra boxare, men jag vet hur jag ska slå båda Klitjkos. Jag är väldigt sugen på den här matchen, jag är riktigt het. Först ska jag slå den ena och sen slår jag den andra?...

Den första utmaningen sker i London om sju månader, då gäller det titelmatchen i WBC och är det Vitalij Klitjko i den andra ringhörnan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning