Svensk succé i Macau

SPORTBLADET

Felix Rosenqvist var tvåa i världsfinalen

Foto: Foto: Mattias Persson
Felix Rosenqvist var tvåa i världsfinalen i Macau.

Felix Rosenqvist tog en pallplats.

I Macau.

- Att bli tvåa i Macau är förstås ett bra resultat, säger han.

- Men just nu är jag ändå lite, lite besviken.

Svensken startade som tvåa i det prestigefyllda stadsloppet i Macau. Tävlingen som lockar världens 30 bästa F3-förare likställs med ett VM och av dagens 24 F1-förare har 16 av dem kört tävlingen. Förare som Ayrton Senna, Michael Schumacher, Ralf Schumacher och David Coulthard har alla vunnit loppet.

Men trots den framskjutna startpositionen lyckades inte Felix Rosenqvist vara först över mållinjen. Han var tvåa, en och en halv sekund bakom segrande Red Bull-junioren António Félix da Costa.

-  Att bli tvåa i Macau är förstås ett bra resultat, men just nu är jag ändå lite, lite besviken, säger Felix Rosenqvist.

- Jag tror verkligen att jag hade vad som krävdes för att vinna det här racet, men António var väldigt snabb och jag kunde inte riktigt komma tillräckligt nära honom på rakorna för att våga mig på en attack. Det kändes särskilt bra i början av racet - innan säkerhetsbilen kom ut - men däcken tar mycket stryk när man ligger i den störda luften bakom någon annan uppe i bergssektionen, och jag tror att de överhettade en del mot slutet.

Första svensk på pallen sedan 2001

Felix Rosenqvist är den första svensken att stå på prispallen i Macau sedan Björn Wirdheim gjorde det 2001. Han hade också ledningen i inledningen av loppet, men förlorade den igen sedan Félix da Costa dragit nytta av att ligga i vindskuggan bakom svensken. I Lisboa förlorade svensken även andraplatsen då Alex Lynn körde om honom, men svensken svarade direkt och körde om britten i nästa kurva. Svensken hotade sedan Felix da Costa, men hans Carlinbil var för snabb på rakorna.

För Felix Rosenqvist som kör för tyska Mücke Motorsport var det en mycket bra avslutning av säsongen.

– Stödet jag får är helt otroligt, och det får mig att vilja göra ännu bättre ifrån mig i framtiden, säger han.

Alex Lynn var trea i loppet. Jimmy Eriksson, körde upp sig från plats 17 i starten till plats 11 och Tom Blomqvist, son till den förre rallymästaren Stig Blomqvist, slutade på 16:e plats

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport