Först knockad – sedan hjälte

SPORTBLADET

Sigurdarson håller Sundsvalls gulddröm vid liv

SUNDSVALL. Han tände laget med sitt tal, knockades och sänkte Södertälje Kings.

Jakob Sigurdarson räddade gulddrömmen för Sundsvall Dragons.

– Han gör en fenomenal insats, säger coachen Peter Öqvist.

Till skillnad från de tidigare finalerna var det Sundsvall Dragons som började bästa. Hemmalaget tajtade till försvaret rejält och gick ifrån till en 15-6-ledning efter att ha varit hundraprocentiga i skyttet första fem minuterna. Dragons fick dock klara sig utan stjärnan Jakob Siguardson under några minuter i den första perioden. Islänningen knackades av Toni Bizacas armbåge och spräckte ögonbrynet. Stjärnan blödde kraftigt och fick kliva av för att sy, men kom tillbaka några minuter senare.

– Jag känner inte så mycket, jag har ingen huvudvärk eller smärta, säger Siguardson som inte alls verkade påverkas av smällen.

Hettade till rejält

Dragons fortsatte att dominera matchen och vid ställningen 44-27 i den andra perioden hettade det rejält. Kings ville ha en osportslig foul på Tom Lidén som kapade Tobias Borg, men domarna höll inte med. Coachen Vedran Bosnic var rasande och Adnan Chuk åkte på en teknisk foul för sina protester. Även Kenneth Simms blev irriterad och lite gruff uppstod på planen.

– Det blir så i en final. Jag var lite frustrerad över vårt spel, säger Simms.

När känslorna lugnat ner sig fortsatte Sundsvall att dra ifrån och hade 56-35 i paus. Siguardson fortsatte att storspela och inför den sista perioden hade Dragons skaffat sig en ledning med 80-54.

Bänkade startfemman

Bosnic bänkade startfemman i början av den sista perioden och bänkspelarna började hämta upp, men avståndet var för stort. Sundsvall vann till slut med 90-79 efter 26 poäng av Siguardson som tände laget med sitt tal före matchen.

–  Jakob hade ett litet speach om att vi bara skulle vara avslappnad och köra vårt egna race. Jag tror att det boostade lite, säger William Gutenius.

Coachen Peter Öqvist fyller i:

– Det var ett bra tal, han pratade om många av de här grejerna att vi bara ska hålla oss till grunderna och spela vårt spel, men addera "a little bit of fuck it". Det var ett bra tal, det är ett sådant man kommer ihåg när man slutat.

Sundsvall har nu reducerat till 3-2 i matcher. Nästa final spelas i Södertälje på tisdag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket