Annas motorlista

Av: Anna Andersson

Publicerad:

Han är i pole position – och han har fått motorstopp

Thed Björk.
Thed Björk.
Sportbladets motorexpert Anna Andersson.

✓ 1 POLE POSITION: Thed Björk

Två guld och ett brons i TTA, nu har han startat jakten på sin andra STCC-titel. Tufft motstånd får han från de flerfaldiga mästarna Fredrik Ekblom och Richard ­Göransson.

✓ 2 Mattias Ekström

Masen satsar återigen mot att vinna ännu en titel i DTM. Precis som ­vanligt kör han för Audi, premiären avgörs på klassiska Hockenheim

i helgen.

✓ 3 Sebastian Ogier

VW-föraren behåller greppet om ­rally-VM och den förre mästaren ­Sebastien Loeb som kör helgens tävling i Argentina. Mads Östberg har haft tekniska problem och ligger en bra bit efter.

✓ 4 Marc Marquez

Vann förra loppet i motoGP, leder VM. Nu kör serien i Jerez och det lär bli ett spanskt inferno. Marquez får tufft motstånd av sina landsmän Jorge Lorenzo och Dani Pedrosa.

✓ 5 Felix Rosenqvist

Är tvåa i EM för F3. Svensken som stod på pallen efter alla tre loppen på Silverstone senast hoppas att formen håller i sig till helgens lopp på Hockenheim där han har banrekordet för F3.

✓ 6 Joakim Ljunggren

Endurostjärnan har tre tuffa helger framför sig, först en deltävling i spanska mästerskapen och sedan två VM-deltävlingar efter det. Nu är han tvåa i VM, tre­ ­poäng bakom den regerande mästaren Christophe ­Nambotin.

✓ 7 Björn Wirdheim

Utökade ledningen i det japanska Super GT-mästerskapet sedan han var sexa på Fuji. Eftersom han och hans team vann premiären hade de 40 kg tilläggsvikt.

✓ 8 Michel Nykjær

Tillsammans med NIKA Racing hade han en tyngre helg i WTCC i Slovakien, men är ändå trea i mästerskapet. I helgen kör serien på F1-banan i Ungern.

✓ 9 Timmy Hansen

Är trea i EM i rallycross efter förra helgens tävling i Portugal där han försvann i semifinalen.

✓ 10 Alexander Lundh

Superbikeföraren bröt nyckelbenet på Assen och tappade en placering i VM, han räknar dock med att han ska kunna köra på Monza om två veckor.

✓ MOTORSTOPP

Flash Engineering

Ägaren Jan ”Flash” Nilsson meddelar att stallet tar ett års time-out från all racing.

– I stället ska vi noggrant utvärdera våra möjligheter för 2014, säger Flash.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN