Holländsk veteran jagar ny chans – i Bundesliga

avPierre Wingren

Publicerad:

Zenden nära kontrakt med Leverkusen

Foto: Scanpix
Zenden.

I måndags dök plötsligt Boudewijn Zenden, 36, upp på Bayer Leverkusens träning.

Enligt den tyska tidningen Bild kan nu holländaren belönas med ett kontrakt efter att ha imponerat på förre lagkamraten Sami Hyypiä.

– Boudewijn är i god form, säger han.

Tanken var att Boudewijn Zenden skulle hålla formen och fylla en av många luckor som lämnats av landslagsspelare den här veckan. Nu står det dock klart att 36-åringen är välkommen till klubbens träningar även efter lördagens match mot Borussia Dortmund.

Zenden, som tidigare har spelat i bland annat Barcelona, Marseille, Liverpool och Chelsea, har gjort ett gott intryck på Leverkusens tränarduo Sascha Lewandowski och Sami Hyypiä.

Nu kan han belönas med ett kontrakt efter att ha varit klubblös i ett helt år sedan avtalet med Sunderland gick ut.

”Ett äkta proffs”

Bayer Leverkusen har en av Bundesligas tunnaste trupper så det vore inte särskilt märkligt om klubben vill värva någon för att bredda. Och Boudewijn Zenden är förstås ett billigt alternativ.

– Boudewijn är i god form. Ett äkta proffs som kommer mycket bra överens med alla spelare här. Kanske är hans närvaro bra för våra unga spelare, säger Hyypiä till Bild.

Zenden själv är fåordig om sin framtid – men en sak är säker:

– Jag har ännu inte avslutat min karriär, säger han.

Holländaren slog igenom i PSV Eindhoven säsongen 1994/1995 och har sedan dess representerat det holländska landslaget vid 54 tillfällen. Det återstår att se om Zendens långa fotbollsresa slutar i Bayer Leverkusen.

Publicerad: