Motorsport

Hamilton redo - utmanar Alonso

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

”Vi ska slåss om VM- titeln”

Tre segrar på tre lopp - nu är McLaren redo.

– Vi ska slåss med Alonso om titeln, säger Lewis Hamilton.

Hamilton tvåa i VM

F1 har lämnat Europa för de avslutande sju loppen i Asien, Nord- och Sydamerika. Först ut är Singapores GP i helgen, ett lopp som McLaren kommer till fyllda av tillförsikt sedan teamet vunnit de tre senaste tävlingarna i Ungern, Belgien och Italien.

–  Prestationerna från Jenson och Lewis har övertygat våra ingenjörer om att vi ska fortsätta den här aggressiva utvecklingen av bilen ända till säsongen är över, säger stallchef Martin Whitmarsh i ett pressmeddelande.

– Vi har bra chanser att vinna båda VM-titlarna, så väl i förar-VM som konstruktörs-VM. Varje lopp är ett viktigt steg på vägen och jag förväntar mig att vi tar bra med poäng i Singapore.

Alonsos svåraste konkurrent

Lewis Hamilton anses efter segern på Monza vara den tuffaste konkurrenten till VM-ledaren Fernando Alonso. Efter 13 lopp skiljer det 37 poäng och det är sju lopp kvar av säsongen och en seger ger 25 poäng.

– Efter det att jag vunnit i Ungern och på Monza är jag väldigt optimistisk inför tävlingen i Singapore. Jag är övertygad om att vi kommer att kunna utmana Fernando i kampen om VM-titeln, säger Hamilton som själv vann på Marina Bay Street Circuit 2009, men som de senaste åren inte alls varit lika framgångsrik.

– 2010 fick jag punktering sedan jag varit inblandad i en situation med Mark Webber och då tvingades jag bryta loppet. Förra året straffades jag efter det att jag vidrört Felipe Massa och jag tvingades köra igenom depån en gång extra. Nu hoppas jag verkligen på mer tur i år.

Årets enda nattlopp

Banan är en stadsbana, precis som i Monaco, Valencia och Ungern. Hamilton vann i Ungern och tror att helgens stadslopp kommer att passa honom.

– Precis som i Ungern så krävde den här banan verkligen fingertoppskänsla om man ska ta ut max ur bilen. Man kör igenom nästan alla inbromsningszoner med maxfart och muren är hela tiden skrämmande nära.

Loppet är säsongens enda nattlopp, det startar kl 20.00 lokaltid (14.00 svensk tid).

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1