Senaste nytt i DITT lag inför kvällens matcher

Av: Johannes Hägglund

Publicerad:
Uppdaterad:

Skellefteå får tillbaka nyckelspelare – Frölunda mörkar om trio

Sex matcher i kväll igen.

Extra intressant: jumbofinalen på Hovet. Tar AIK första segern mot Rögle?

Nedsläpp 19.00 – här är läget i DITT lag inför kvällens matcher.

✓ Luleå-Brynäs

Serieledande Luleå vann med 5-1 borta mot Växjö senast. Då saknade laget Sami Sandell, men han är nu tillbaka.

– Vi kör med 13 forwards i dag. Vi har en angenäm situation när alla är friska. Vi ska rulla runt lite. Men det gäller att spelarna som inte spelar tar det på rätt sätt, säger lagets assisterande tränare Thomas Berglund till Sportbladet.

Vilka vilar i dag?

– Jens Jakobs och Niklas Fogström. Sedan går Fredrik Svensson in i stället för Robin Jacobsson, säger Berglund.

David Rautio vaktar Luleås kasse.

För Brynäs förstakedja blir matchen extra speciell. Sebastian Enterferldt, Mats Lavander och Johan Harju har samtliga ett förflutet i Luleå.

Gävlelaget saknar sedan tidigare Lars Jonsson och Dennis Persson.

Brynäs gjorde i går klart med Cody Franson, 25, men den förre NHL-backen är inte spelklar till dagens match.

– Han ansluter nog i slutet på den här veckan, det är inte troligt att han spelar i helgen. Det finns en del praktiska saker kvar att lösa, säger sportchefen Michael Sundlöv till Gefle Dagblad.

✓ Modo-Växjö

Modo är ett av seriens formstarkaste lag och ligger just nu sjua i tabellen. I förra omgången vände man och vann på bortaplan mot Linköping. I kväll väntar Växjö på hemmaplan. Samuel Påhlsson saknas fortfarande och Jens Westin är utlånad.

Växjö har inte alls lika bra form. Smålandslaget har tre raka förluster.

Dennis Rasmussen är långtidsskadad. Dessutom får laget klara sig utan Björn Karlsson som blivit sjuk. Det får till följd att Tom Linder går in med Noah Welch. Jonas Holös och Niclas Lundgren bildar backpar och Tim Heed startar som sjundeback.

Växjö gick i går ut med att man lånar forwarden Miikka Männikkö, 33, från finska Tappara fram till landslagsuppehållet i november. Men han finns inte med i kvällens match. Fredrik Norrena står i mål

✓ Timrå-Skellefteå

Timrå ligger nia i tabellen efter sju spelade matcher. I förra omgången förlorade laget mot  Brynäs. Sedan tidigare saknas Tommy Stenqvist och Robin Lindqvist. Även Andreas Molinder missade förra matchen och han är inte heller redo för spel i kväll.

– Det blir bättre och bättre, men jag spelare inte i dag, säger Molinder till Sportbladet.

Chritstian Söderström och Yared Hagos har spelat tillsammans under hela säsongen, men  Tomas Montén har inte hittat rätt tredjelänk i kedjan. Mot Skellefteå testas Joachim Rohdin på den platsen.

– ”Jocke” har sett bra ut en längre tid och är en fysisk spelare som vi hoppas ska passa bra in här. Han har dessutom ett bra skott, säger Montén till Hockeypuls.se

Skellefteå får tillbaka Jimmie Ericsson till kvällens match. Däremot saknar västerbottningarna fortfarande Petter Granberg, John Klingberg, Pierre Edouard Bellemare och Ryan Vesce (som ännu inte anslutit till truppen).

Men en som spelar och gör det bra är Bud Holloway. Den 24-årige kanadensaren toppar poängligan med sina tolv poäng (1+11).

✓ AIK-Rögle

Bottenmöte i Johanneshov i kväll. Jumbon AIK har fortfarande inte vunnit en enda match i årets elitserie. Elvan Rögle har på sju omgångar tagit sex poäng, tre fler än AIK.

Positivt för AIK är att artistspelaren Josh MacNevin har anlänt.

– En fräsch spelare som är nollställd från det som hänt tidigare är alltid positivt, säger lagets assisterande tränare Mats Lindgren till klubbens hemsida.

Negativt är att laget fortsatt får klara sig utan Dick Tärnström (diskbråck), Fredrik Hynning (lår), Stefan Johansson (hand), Joakim Nordström (ljumske) och Patric Blomdahl (mage).

Oscar Steen fick en smäll på knät mot Frölunda och testade på värmningen i förmiddags.

– Han är med, säger AIK:s pressansvarige Adam Ekman.

Rögle förlorade senast mot HV71 och Ängelholmslaget ställer upp med samma lag som då. Det innebär att Martin Gerber fortsätter i målet och att Fredrik Warg ännu inte är redo för spel.

✓ Färjestad-Linköping

Färjestad förlorade senast uppe i Skellefteå. Precis som då saknas Anton Grundel (hjärnskakning). Däremot är Ville Lajunen tillbaka.

– Vi möter ett lag med många bra spelare och ett tätt försvarsspel där det kommer att krävas en hel del av oss för att öppna upp dem. Vi måste minst upp på den nivå vi hade mot Skellefteå, plus att vi är effektiva framför deras mål, säger tränaren Leif Carlsson till klubbens hemsida.

Även Linköping kommer till Löfbergs Lila Arena med en förlust i bagaget. I lördags blev det  3-5-torsk mot Modo. Linköping saknar sedan tidigare Daniel Grillfors. Dessutom är målvakten Christian Engstrand sjuk.

– Han är inte med i dag, säger Linköpings pressansvarige Peter Karlsson.

Därmed får Andreas Andersson göra sin tredje start för säsongen.

✓ HV71-Frölunda

HV71 vann mot Rögle senast och ligger nu tvåa i tabellen, en poäng bakom Luleå. Backen Elias Fälth är den ende som saknas.

– I övrigt är alla friska, säger HV71:s sjukgymnast Andreas Frostenmark.

Frölunda ligger sexa i tabellen med tolv poäng, dock men en match mer spelad än de flesta lag. Mathis Olimb är fortsatt skadad. Senast saknades även Magnus Kahnberg och han är borta i kväll också.

I dag bekräftade dock Frölunda att Dick Axelsson blir borta två veckor på grund av en knäskada.

Publicerad: