De ska leda fotbollsgalan

Av: Oskar Månsson

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Brolin får fortsatt förtroende – Jihde byts ut mot Lernström

1 av 2 | Foto: FÅR NY KOLLEGA Anna Brolin får sällskap av Pär Lernström att leda årets fotbollsgala den 12 november.

För andra året i rad leder Anna Brolin fotbollsgalan, men kollegan vid hennes sida är utbytt.

Peter Jihde har blivit Pär Lernström.

– Det ska bli jättekul. Jag har aldrig gjort en tv-sänd gala förut, säger Lernström.

Den 12 november är det dags att klä sig fint för landets fotbollsprofiler. Då är det nämligen dags för årets fotbollsgala där spelare, ledare och lag ska prisas för året som har gått.

Nu står det klart vilka som leder showen i Globen – och det blir både nytt och gammalt. För andra året i rad är Anna Brolin programledare, men för Pär Lernströms del är det debut. I alla fall i gala-sammanhang.

Har tidigare lett Idol

– Ja, så det blir speciellt. Den direkta skillnaden mellan det här och det jag har gjort innan är att allt avgörs på samma gång. En kväll gäller och man får ingen chans att revanschera sig, säger 32-åringen som bland annat lett Idol och Kockarnas kamp på TV4.

Har spelat fotboll

När Sportbladet når Lernström på telefon visar det sig faktiskt att han sitter och kollar på Champions League på teve. Ett visst fotbollsintresse finns alltså.

– Jag är väl ganska normal som fotbollskonsument. Jag gillar att kolla på stora matcher och spelade en del när jag var liten. Jag höll på tills jag var 18, men då fick vi en tränare som var för seriös, trots att vi bara låg i femman. Och tur var det kanske, jag var inte särskilt bra, ha ha.

Hur ska det bli att jobba med Anna?

– Jättekul. Vi har haft ett par möten och det märks att det kommer att funka jättebra. Hon är van på området i och med att hon gjort gala innan, och så har hon fotbollskunskapen förstås.

Här är tidigare års programledare av fotbollsgalan

2011

Anna BROLIN & Peter JIHDE

SNACKISEN: Lotta Schelin pikar Zlatan: ”Vi har vunnit VM-brons och Champions League. Det du, Zlatan”, sa landslagsstjärnan när hon tog emot priset ”Årets forward”. Zlatan replikerade när han tog sin sjätte guldboll.” Var är Lotta nu? Hon har en bit kvar va?”

2010

Peter JIHDE

SNACKISEN: Malmödominansen. Ivo Pekalski (MFF), Manon Melis (Ldb Malmö), Roland Nilsson (MFF), Martin Sjögren (LdB) vann alla priser och de finaste utmärkelserna, Guld- och Diamantbollen gick till Zlatan Ibrahimovic respektive Therese Sjögran.

2009

Adam ALSING & Jessica ALMENÄS

SNACKISEN: Erik Hamrén håller sin första presskonferens som förbundskapten. Innan galan drar igång berättar han att Zlatan vill ta en paus från landslaget.

2008

Adam ALSING & Jessica ALMENÄS

SNACKISEN: Pelé, 68, dök upp som prisutdelare för att skänka stjärnglans till galan. Men den gamle brassestjärnan gav ett förvirrat intryck och höll ett långt tal om allt och inget.

2007

Adam ALSING & Jessica ALMENÄS

SNACKISEN: En överförfriskad Bengt Andersson mumlar, sluddrar och upprepar sig – till lagkompisen Tobias Hyséns stora glädje – när Adam Alsing intervjuar honom.

2006 och 2005

Adam ALSING & Jessica ALMENÄS

LÄS MER: Zlatan kommer till Fotbollsgalan
LÄS MER: Alla nominerade på Fotbollsgalan

Publicerad:

LÄS VIDARE