Actionsportlistan

SPORTBLADET

...med Anders Neuman

1 Tanner Hall

Tidningen ”Powder” utnämnde honom till en av de av de mest inflytesrika skidåkarna de senaste 35 åren. Han har vunnit det mesta i tävlingsväg och är en av drivkrafterna bakom skidindustrins trendledande skidmärke. Även om han inte är något exemplariskt föredöme på vissa sätt så personifierar Tanner den nya skidåkningen.

Över hela världen kopierar unga åkare hans stil och han är inte rädd att ifrågasätta de alpina åkarnas färdigheter emellanåt. Åsikterna om honom är många men ingen kan ta ifrån honom att han befinner sig på toppen på grund av sin skidåkning och inget annat.

2 Jacob Wester Skidor

Trots att han landade en Kangaroo 1080 förlorade Jacob mot kanadensaren Charles Gagnier i helgens Big Air-final i US Open. Men han kan ta revansch redan till helgen i X-Games i Aspen.

3 Shaun White Snowboard/Skateboard

Shaun White är överallt. Senast hamnade han på framsidan av amerikanska tidningen ”Outside” samtidigt som ”Snowboarder” utsåg honom till ”Rider of the Year”.

4 Grete Eliassen Skidor

Om allt går som det ska är Grete på väg mot sitt tredje guld på X-Games i helgen. Hon började veckan med att vinna US Open i Superpipe och nästa guld kommer nog av bara farten.

5 X-Games Actionsport

De kommande dagarna smäller det i Aspen då X-Games avgörs. Sverige har flera medaljchanser på både skidor, snowboard och skoter. Vi får hoppas att nerverna håller så att vi får ett svenskt guld.

6 Eiki Helgason Snowboard

En tystlåten islänning som snart kommer att slå snowboardvärlden med häpnad. För tillfället studerar Eiki på den lokala snowboardgrenen i Malung men det dröjer inte länge innan de stora sponsorerna får upp ögonen för hans åkning.

7 Ali Boulala Skateboard

Svensken Ali Boulala är en av skateboardindustrins stora fixstjärnor. Han har egen brädmodell och en egen sko. Med sin utpräglade stil har han fått efterföljare över hela världen.

8 Silvia Mittermüller Snowboard

Sakta men säkert håller fröken Mittermüller på att etablera sig bland de bästa kvinnliga åkarna. Hennes signum det senaste året har varit stora frontside 720 tailgrabs, ett trick som inte är så vanligt bland tjejerna.

9 Sarah Burke Skidor

Om det är någon som kan hota Grete Eliassen från att göra hattrick i Superpipen på X-Games så är det Sarah Burke.

10 Mirabelle Thovex Snowboard

Blott 15-åriga Mirabelle Thovex från Frankrike trivdes utomordentligt i halfpipen i Laax och vann Burton European Open för tjejer.

Tanner Hall

Anders Neuman