Hela världen står och stampar för den glödheta målintervjun

Va!? Ingen MÅLINTERVJU i engelska cupfinalen?

Hur kunde de missa en sån fantastisk GREJ!?

Ja, jag är ironisk.

Ja, TV4 får årets extra-insatta Kent Finell-pris.

Foto: AP, TV4
Är det här fotboll? Igor Psy...Sypniewski stormar en fotbollsplan. Målgörarna Jones Kusi-Asare, Johannes Ericsson och Mikael Dahlberg rusar ut till sidlinjen för glödheta målintervjuer.

Jag vek mig dubbel.

Nu har fotbollen verkligen gått förbi hockeyn i sin ohyggliga kamp för att räkna in utlagda rättighetspengar genom att förnya och fördumma.

Det är dyrt med tv.

Mycket dyrt.

Ett spanskt tv-bolag betalade 1,5 miljarder (!) dollar (!!) för rätten att sända F1 under tre år. Bara i Spanien (!!!).

Riktigt så dyr är inte svenska cupen.

Men den måste ändå betala sig. Det gör den inte. TV 4 försöker ändå, Man uppfann handbollsintervjun mitt under pågående match. Det funkade. Det var ju handboll. Nu har man hittat sitt ultimata format; MÅLINTERVJUN. Spelet stannar upp, alla väntar.

Medverkande: Robert Perlskog och Jones Kusi-Asare.

Jones?

– Ja.

Hej. Grattis till målet.

– Tack så mycket.

Frågan vi ställer: Var bollen inne över huvud taget?

– Det får man hoppas i alla fall.

Som du ser det?

– Ja...det...klart att den är inne.

Skön start.

– Tack.

Slut.

Starkt dokument. MÅLINTERVJU är ett format. Tv-världens nya glödheta format. MÅLINTERVJUN ägs av TV4:s formatgenier Pekkari/Nunstedt. De kommer att bli mycket rika. Hela världen står och stampar.

Tills vidare får de nöja sig med Kent Finell-priset.

Kommer ni ihåg Igor Sypniewski?

Världens mest kända huligan.

Jag skrev en krönika om honom häromåret. Jag kallade honom Psykniewski för jag tyckte att han verkade ha en del problem av mental karaktär.

Det var ingen populärt krönika.

Malmö FF:s spelare blev vansinniga. Här ska ingen komma och kalla vår spelare för Psykniewski, sa de med en mun. De pratade med Bengt Madsen. De pratade med Sportbladets lokala journalister. Det var, kort sagt, ett himla liv.

Om inte Anrell omedelbart ber om ursäkt och slutar skriva om Igor på de här sättet så kommer vi att bojkotta hans tidning, var budskapet.

Min chef Östling var lite bekymrad. Jag delade hans bekymmer.

– Be Madsen ringa mig så ska vi försöka komma överens, sa jag.

Han ringde. Vi hade ett rasande trevligt samtal. Madsen var belevad. Det var jag med. Vi skrattade en del. Berättade lite historier. Jag ansåg att det var en storm i en medicinkopp. Vad Madsen ansåg vet jag inte. Jag ansåg på goda grunder att det fanns en del fog i kritiken; jag skulle exempelvis aldrig kallat en svensk spelare för en sån sak. Per Fosshaug – för att göra en annan psykisk parallell – är man inte så elak mot, tror jag i alla fall.

Vi kom överens. Jag lovade att aldrig mer kalla Sypniewski för Psykniewski. Bra, sa Madsen. Bojkotten av mina arbetskamrater hävdes innan den ens startat.

Jag har hållit löftet. Tills nu.

Det är nog det enda självcensurlöfte jag någonsin avgivit. Det var, visade det sig, en smula förhastat.

Det här med att Stefan Söderberg fått ett jobb ”i linje med sin kompetens” nu, gäller det även de som anställde honom?

Att vinna Uefa-cupen – är inte det lite som att vinna hockey-VM?

Bert Karlsson i radio:

– Vet du vilken samlagsställning som ger de fulaste barnen ?

– Nej.

– Fråga din mamma.

Var det inte lite väl tydligt att Lundh och Kåmark delat upp åsikterna om Djurgårdens eventuella straff mot Gais. Lundh drog nitlotten och var rätt loj.

Apropå psykgubbar: Svenska hockeyförbundet har anställt Mike Keenan. Vet de hur många unga spelare han knäckt i sin karriär?

Stieg Larssons tredje och sista bok är briljant den också. Fem plus. Pippi Långstrump-Salander och Kalle Blomqvist är i toppform.

Varför stoppade ingen Ola Salo från att ta de där skuttstegen?

Mike Keenan som juniorcoach – det låter ungefär som att göra Hannibal Lecter till dagisföreståndare. Avgå hockeyförbundet. Avgå, alltid.

150 miljoner från Nike till Zlatan –snart kan han köpa hela Rosengård.

Kalmar FF:s lyxtidning Fokus var veckans bästa. Särskilt Fotbollsfruns galakrönika och hennes man Joakim Lantz hämndkrönika.

Lite rörande tycker jag det är att så många allsvenska skribenter måste formulera sina ursäkter för att de bevakar serien...

I Frankrike har man just tillsatt en sportminister. Vår idrottsminister har sporten som bisyssla medan hennes huvudjobb är att ägna sig åt frystorkning av döda.

...har svensk fotbollsjournalistik blivit för fin för allsvenskan?

Läste ni förra söndagens krönika om Moskvakrogen Night Flight – den med något tvivelaktig... vandel? Jodå, några av spelarna i Tre Kronor avslutade VM där på söndagskvällen. Förvånade?

lasses lista – här är veckans 5 hetaste svenska sportprofiler

Lasse Anrell