Perlskog var i form – men inte Kinch

Publicerad:
Uppdaterad:

Så mycket fotboll och så lite tid. Eller vad sägs om

Milan–Fiorentina, Palermo–Roma eller... okej italienska ligan var ju redan avgjord. Och ingen ”Ibra” heller för den delen.

Men som tv-tittare kan man lätt konstatera att det knappast var bättre förr, trots det nostalgiska klingandet över ord som ”Tipsextra”, ”Lars-Gunnar Björklund” och ”Wolverhampton”.

Gårdagens andra stora fight

(den första var Arsenal–Chelsea) var toppmötet i La Liga mellan Real Madrid och Sevilla. Och nog var det hyfsad underhållning vi bjöds på alltid, av någon anledning känns det som om de spanska lagen alltid levererar när matchen går sent i TV4 Plus (minns bara el clásico för några månader sedan). Ruud van Nistelrooy var i högform, Robert Perlskog likaså. Det är få kommentatorer som får en att snabbt släppa allt och ägna tv:n full uppmärksamhet (om man någon gång råkar tänka på något annat eller, mot förmodan, skulle ägna en söndag i maj åt någonting annat än sport) – Perlskog är en, Niklas Holmgren en annan. Lasse Kinch har snarare en motsatt effekt.

För ingen kunde väl missa

att det i går var dags för en svensk klassiker – Sverige mot Finland i hockey-VM (i ärlighetens namn bör jag nämna att det var Åke Unger som kommenterade), nationens revansch, finnkampen, hatmötet, you name it. Lite tröttsamt blir det när TV3-gänget försöker jabba upp något som egentligen inte gäller något, båda lagen är sedan länge (jag vet, allt kan hända, pucken är eh... svart) klara för kvartsfinal och även om Håkan Södergren viskande försökte hålla stämningen vid liv – ”Wallin har tekat mycket bra i matchen” – så bidde det inte så mycket mer än en tumme.

Men ”Bengan” ser glad ut

när han får tjabba med sina gamla Tre Kronor-polare Södergren och Bergqvist i VM-studion och det skulle inte förvåna mig om han står där med en guldmedalj runt halsen. Igen. Med ett NHL-proffs i truppen.

Niklas Holmgren kallade förra veckan Petter Andersson för ”Norrbottens Roberto Carlos”. Niklas, det finns förvisso två stycken Ljusvattnet, men båda ligger i Västerbotten. Petter kommer från byn strax utanför Burträsk.

Mårten Lundmark

Publicerad: