Hotet: Han eller jag...

SPORTBLADET

Alonsos ultimatum sätter press på stallet

Fernando Alonso har fått nog av McLaren-Mercedes.

Samtidigt vill Ferrari köpa loss hans stallkompis Lewis Hamilton.

Efter den kaotiska F1-helgen i Ungern har McLaren-Mercedes drabbats av stjärnornas krig. Förarna Fernando Alonso och Lewis Hamilton tål knappt varandra och pratas inte längre vid.

Nu har den dubble världsmästaren fått nog och ställt ett ultimatum.

– Hamilton eller jag, har han sagt till stallet enligt den spanska sporttidningen Marca.

Dessutom ska han ha frågat sin förre stallchef och manager Flavio Briatore om råd och enligt tidningen förhandlar hans agenter nu med Renault om att

komma tillbaka till dem.

Favorisering

Efter loppet i söndags fick spanjoren frågan om han skulle fullfölja sitt kontrakt hos McLaren som sträcker sig till och med nästa år och den option som sedan finns.

Han svarade:

– Det får vi se.

Han gjorde också klart att han anser att Lewis Hamilton favoriseras av stallet.

– Det ser vi vid varje tävling, om och om igen.

I Italien finns det uppgifter på att även Lewis Hamilton kan vara på väg bort från McLaren.”Tuttosport”, som står Fiatkoncernen nära, skriver att Ferrari har erbjudit McLaren-Mercedes 35 miljoner Euro ( 319,5 miljoner kr) för den unge britten. Italienarna anser att han skulle kunna ta över där Michael Schumacher slutade och i så fall är det Felipe Massa som får flytta på sig nästa säsong.

”Vi behandlar de lika”

Detta skulle kunna innebära att stjärnornas krig nu leder till att McLaren-Mercedes blir av med ettan och tvåan i årets VM.

– Vi kommer att uppfylla våra kontrakt med de båda förarna, jag hoppas att de gör det samma, säger McLarens stallchef Ron Dennis till motorsporttotal.

– Stallet är uppbyggt på att vi behandlar båda våra förare lika och om det är någon som inte längre delar vår synpunkt så har han alltid ett val.

Anna Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport