Pokerdivorna tar knäcken på EPT

SPORTBLADET

I veckan åt jag middag med en av pokerns stora makthavare, grundaren av EPT, John Duthie. Han var märkbart bekymrad över pokerns utveckling.

Gemytet och gemenskapen från förr är som bortblåst. Divorna håller på att ta över.

Duthie bjöd på middag i samband med att jag var i Cardiff för en tv-turnering. Startfältet bestod av Storbritanniens största pokerstjärnor kryddat med några amerikanska och europeiska stjärnor. På det stora hela en högklassig turnering som jag gärna kommer tillbaka till.

Kontraktet förbjuder mig att tala om hur det gick. Men låt mig säga så mycket som att varken jag eller min svenske kollega Bo Sehlstedt är särskilt ledsna.

Det är däremot John Duthie. Han är sliten, på gränsen till utmattad. Hårt arbete och många resor börjar ta ut sin rätt.

Grundade EPT

Johns meritlista som tv-producent och pokerspelare var den perfekta kombinationen när han lyckades sälja in sin vision om en tv-sänd Europatour till ett nätbolag. EPT var ett faktum.

I år är touren inne på sitt tredje år och det går inte att säga annat än att det är en dundersuccé.

Stora delar av framgångarna beror på Johns hårda arbete. Kasinona skär guld med täljkniv och nätbolaget som förknippas med touren tjänar ännu mer.

Ingen vet vad John tjänar, men det är inte längre tillräckligt enligt honom själv.

Orimliga önskemål

Det som tar knäcken på honom är alla pokerdivor.

När allt drog igång var det en fördel att vara kompis med spelarna, men nu är det bara jobbigt att bli attackerad med klagomål och orimliga önskemål från alla "stjärnor" som varit på ett finalbord en gång.

Pokerspelare som är vana att bluffa drar gärna en liten vals för att få ett -bättre hotellrum eller plats i den fulla turneringen.

Tjogvis med clowner

Jag vet att John jobbat stenhårt för oss pokerspelare. Han har fixat allt från bättre struktur i turneringarna till godare mat och billigare hotellrum. Men nu har touren på kort tid vuxit på alla breddar.

Och vem bryr sig om spelarna när de ända är fulla hus?

EPT har blivit precis den cirkus som pokern är i USA - massor av stora elefanter, en och annan balanskonstnär på slak lina och tjogvis med clowner.

Ken Lennaárd är pokerproffs.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker