19-årig norrlänning leder storturnering i Portugal

SPORTBLADET

Pär Wännström chipleader i ”Amatör-EM”

Efter första dagen av Everest Poker European Cup på Casino Vilamoura på den portugisiska sydkusten är svenske Pär Wännström, 19 år chipleader.

Sammanlagt 186 spelare från 17 länder påbörjade under lördagen det som brukar benämnas Amatör-EM i Texas Hold´Em. Tävlingens första dag bröts klockan två på söndagsmorgonen, då det återstod 36 spelare.

Chipleader efter dag ett är nittonåriga Pär Wännström från Gällivare som spelar sin första liveturnering och hittills har imponerat stort. Pär har spelat ihop 179 500 marker, vilket nästa är dubbelt så mycket som tvåan som har lite drygt 91 500. Under kvällens sista timmar spelade Pär mycket på a’tt vara just chipleader och varje satsning hade avsedd effekt. Pär berättar själv om dagens spel:

– Det gick väl så där fram till middagen, men sen hade jag ett skönt rush i två timmar. Jag spelade hårt på att jag var chipleader, och alla motståndare foldade mina satsningar.

Totalt har det spelats 34 stycken livekval runt om i Europa till denna final, vilket gör den till kontinentens största frirulle. I Sverige arrangerades det 5 livekval vilka samtliga präglades av ett synnerliget frikostiskt spel med ett högt chanstagande. Väl på plats i Portugal tycks det dock som om spelarna har sansat sig en smula för tempot har bedarrat betydligt. Spelarna håller mycket hårdare i sina marker och strateginivan har höjts avsevärt. Väl detta sagt kan påpekas att första spelaren blev utslagen i sin andra hand.

– Turneringen flyter på bra, och dessutom märks det att våra spelare uppskattar arrangemanget. De flesta spelarna har med sig familj eller vänner som passar på att njuta av sol, bad och umgänge med sin pokerhjälte och övriga européer, säger Robert Dahlström Eventansvarig i Norden för Everest Poker.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker