Ekwall – säker och provokativ

SPORTBLADET

Lars Nylin hyllar det skånska skorrandet – och tackar för sig

Patrick Ekwall var den förste som hörde av sig när jag just börjat tycka i denna spalt. Jag hade inte tyckt rätt.

Fem år senare är han fortfarande den mest aktive. Men numera behöver Ekwall sällan ringa eller mejla in sina åsikter. Mannen är ändå allestädes närvarande i mitt, i ditt, i alla sportintresserade svenskars liv.

Jag älskar det mesta. Någon gång slår han för slåendets skull. Men oftast är mannen som ruinerar Fyrans klädkonto både pricksäker och provokativ.

Som i förrgår om Zlatan, dagen innan om bandyns brist på profiler, före det om Svennis alla nedhasade brallor.

Jag kommer nu på mig att sakna honom då Ekwalls ”My side of the case” INTE bildar slutkläm på Fyrans reportage. Som de i går om de nya turerna kring Zlatan. Det om något är ett tecken på skickligt tyckande.

Men många ser fortfarande bara en vit kostym och hör bara ett irriterande skånskt skorrande.

Inte mycket talar för att detta någonsin bekymrat honom. Och varför skulle han. Numera står det ganska klart att det är den som inte lyssnar på Patrick Ekwall som är förloraren.

Klart märklig upplevelse med parallella VM i bandy och EM i handboll. En sport där det är för mycket av Sverige, en annan där det är på tok för lite. Men en gemensam svensk känsla av att en sport står offside. Men i går hade handbollen sina dramatiska poänger och Fyrans motormun Claes Hellgren var yvigare än någonsin.

Och bandyn kanske lyfter i kväll från Rocklunda; SVT24 och Sverige–Ryssland, den enda bandylandskampen.

”Slapshot – nattens NHL” och ”Global Football”. Två nya skäl att välja Canal +.

Varför illustrerade SVT-sporten sitt Zlatan-inslag med bilder från Luigi Ferraris i Genua?

Med denna krönika säger jag hej; tack alla ni som frekvent hört av er; i synnerhet ettriga blåslampor som ”Jämten”, ”Dennis”, ”JS” och ”Lappen som åt en glass per sommar”. Ta väl hand om min efterträdare.

För övrigt bör Kanal 5 sända ”Liga Europa” på måndagar.

Lars Nylin ([email protected])