”Killarna borde få lika mycket kritik”

Publicerad:
Uppdaterad:

Josefine Öqvist kritisk till att männen särbehandlas

Joachim Johansson är skadad.

Då väljer han att ställa upp på lättklädda bilder i en uppmärksammad reklamkampanj för ett klädföretag.

– Jag fick väldigt mycket kritik och då borde ju killarna också få det. Jag tycker inte att det är någon skillnad, säger Josefine Öqvist, som vek ut sig i Slitz för två år sedan.

Faksimil ur dagens Sportbladet – Joachim Johansson som klädmodell.
Faksimil ur dagens Sportbladet – Joachim Johansson som klädmodell.

Fotbollsspelaren Josefine Öqvist skapade stor uppståndelse när hon för två år sedan vek ut sig i tidningen Slitz.

Nu har även tennisstjärnan Joachim ”Pim-Pim” Johansson valt att ställa upp på lättklädda bilder – i en reklamkampanj för MQ.

– Det blir alltid mer ståhej när tjejer viker ut sig. Men jag tycker inte att det är någon skillnad på om tjejer eller killar gör det, säger Öqvist.

Ljungberg i underkläder

Men ”Pim-Pim” och Josefine Öqvist är inte ensamma om att ha ställt upp på lättklädda bilder. För en tid sedan medverkade Fredrik Ljungberg, i enbart underkläder, i en reklamkampanj för Calvin Klein. Bilder som blev mycket populära, inte minst i England.

Samma reaktioner fick inte Josefine Öqvist för sitt utvik i Slitz.

– Jag fick väldigt mycket kritik och då borde ju killarna också få det. Det är ingen större skillnad på mina bilder och de på exempelvis Fredrik Ljungberg, säger Öqvist.

Wilander frontfigur

Bilderna på ”Pim-Pim” Johansson ingår i MQ:s senaste reklamkampanj där han tillsammans med och Davis Cup-kaptenen Mats Wilander är frontfigur.

– De togs dagen efter tävlingen i Båstad. Jag är bättre tränad i dag och har gått upp fem kilo, mestadels muskler, säger ”Pim-Pim”.

Varför valde du att ställa upp på bilderna?

– Jag tycker att det är en kul grej, så länge det inte går ut över mitt arbete som tennisspelare. Men jag tycker inte att det är några konstigheter med bilderna eftersom jag har byxor på mig. Det enda nakna partiet jag visar är min överkropp. Så brukar jag se ut när jag tränar.

Landslagsstjärnan – avklädd i Slitz 2004

Carl Johan Bjäreborn, Emil Karlsson

Publicerad: