Rickardsson magsjuk – då tog laget Masarna ansvar

SPORTBLADET

Seger direkt för storklubben i elitseriepremiären

Masarna kom till start utan världsmästaren Tony Rickardsson som var magsjuk.

Då tog Leigh Adams, Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren sitt ansvar. Masarna lyckades i Rickardssons frånvaro trots allt vinna bortapremiären över Västervik med 50-46.

Foto: Poängmaskinen. Tony Rickardsson kom inte till start, däckad av magsjuka – då klev Leigh Adams fram och körde in 20 poäng när Masarna slog de regerande mästarna Västervik i elitseriepremiären.

Matchen var jämn in i det sista och det var först i sista heatet som Adams kunde avgöra matchen till gästernas fördel när han körde hem sin sjätte heatseger för kvällen.

I Stockholm var det nypremiär för elitseriespeedway. Bajen Speedway tog emot Piraterna och inledningsvis såg det lovande ut för hemmalaget. Bajen Speedway ledde efter sex heat med 19-17, men fick till slut ge sig med klara 39-57.

VMS Elit vann en på pappret klar seger över Vargarna med 58-38, men med fyra heat att köra var ställningen bara 39-33. Hemmalaget avslutande med att vinna de tre sista heaten med 5-1.

I Eskilstuna kunde Billy Hamill och Scott Nichols säkra segern åt hemmalaget över Luxo Stars när duon klarade 3-3 i det näst sista heatet. Även det 16:e och sista heatet slutade oavgjort och Smedernas segersiffror blev 51-45.

Matchen i Eskilstuna kom i gång en timme senare än de övriga eftersom det regnade under eftermiddagen i Eskilstuna.

Patrick Kipler

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway