Pappaledig psykolog vann Pokermiljonen

SPORTBLADET

Men proffs tänker han inte bli

Kvalspelare Tomas Lindgren vann finalen i Pokermiljonen och blev en miljon rikare.

I heads up-mötet besegrades Jesper Salén i ett möte som bara var fem givar lång.

- Jag hade flyt med korten, men jag spelade bra med, sa den lycklige vinnaren efter segern.

Efter att Tobbe Blom, Linus Gävert, Cecilia Ljung och Mikael Persson försvunnit ut från bordet stod det klart att Tomas Lindgren och Jesper Salén gjorde upp om miljonen i ett heads up-möte.

Men heads up-matchen blev dock bara fem givar lång. Jesper prickade in topparet och gick all in. Tomas synade med sitt mellanpar och träffade sedan ett ytterligare ett par på fjärde kortet. Och vann därmed Pokermiljonen.

Tomas Lindgren var väldigt nöjd med spelet under Pokermiljonen. Men proffs tänker han inte bli.

- Nä, de får räcka med hur mycket jag spelar nu. Jag spelar uppemot 20 timmar i veckan och det får räcka.

Pappaledige Tomas Lindgren är utbildad till psykolog och arbetar med att utvärdera behandlingsinsatser för tonåringar med kriminella och psykiska problem. Men just nu är han pappledig med yngsta barnet, lille Albin, ett år.

Inför tävlingen fick han frågan om han kommer kunna använda sina psykologikunskaper när han sitter vid bordet i Pokermiljonen?

– Det tror jag. Poker handlar mycket om att hantera sina känslor. Har man åkt dit i en stor pott, så är det många som snabbt vill tillbaka för att uppnå den där må-bra-känslan igen och det kan leda till att man tar felaktiga beslut. Jag vet hur man behåller lugnet.

Tomas Lindgren hade inte fuskat med förberedelserna inför Pokermiljonen. Han har specialstuderat sin bordskombatant – heltidsproffset Mats Rahm som även var med i förra omgången av Pokermiljonen.

– Jag tycker det är konstigt att pokerspelarna inte använder sig av mentala tränare. Jag tror inte att det finns någon sport där de aktiva skulle ha så stor hjälp av psykologisk träning som i poker.

Tomas Lindgren

Jörgen Källström

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker