Olsson i comeback

SPORTBLADET

Hoppar på måndag – nu ökar hoppet om EM

Nu ska det äntligen vara dags.

På måndag gör Christian Olsson comeback på trestegsbanorna efter 21 månaders skadeuppehåll.

– Han har testat och foten håller för hoppning, säger Olsson agent Daniel Wessfeldt.

Det var i Aten i OS-finalen som Olsson skadade högerfoten. Det visade sig att det växte extra benpålagringar i själva fotleden som gjorde foten stelare. Han kunde hoppa i GP-finalen i Monaco den 18 september 2004, men sedan satte skadan stopp för tävlandet. Trots flera operationer dröjde det till i vintras innan skadan började ge med sig.

Datum för Christian Olssons comeback på trestegsbanorna har dock skjutits upp hela våren. Det var nära i Qatar i början av maj men då drabbades olympiamästaren från Aten av en överbelastning i högerfoten.

– Han gick på lite för fort. Men det var bara mjukdelar som svullnade upp, förklarar Wessfeldt på telefon till TT.

Rehabiliteringen efter vårens överansträngning har, under ledning av friidrottsförbundets sjukgymnast Tommy Eriksson och läkaren Leif Swärd, gått bra.

– Christian bestämde sig för några dagar sedan. Han tycker att det känns okej, och han har inte ont på det sättet längre, säger Wessfeldt.

Olssons tränare Yannick Tregaro anser också att hans trestegsadept nu är redo att göra comeback, nästan två år efter guldet i Aten.

– Jag tycker han kan tävla när som helst. Men det måste Christian bestämma själv, säger Tregaro till TT.

Comebacken blir alltså i Karlskrona som också är uttagning till Europacupen som avgörs i Prag 17-18 juni. Dit kan Olsson vara ganska säker på att ta sig oavsett hur långt han hoppar i comebacken.

– Anton Andersson som är tvåa i Sverige är skadad och trean Martin Eriksson har hoppat 15,60 så kan Christian hoppa och han vill så får han vara med, tror Tregaro.

Säsongens stora mål för Christian Olsson är förstås EM i hemstaden Göteborg i början av augusti.

Sportbladet.se/TT([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott