Läsarna: Ni är fem plus, Tre Kronor

SPORTBLADET

Gunnel: ”Gullegrisar! Lycka till i finalen”

Det går fort i hockey - och inte bara på isen.

Utskämda och utskällda efter förlusten mot Slovakien, har folkkära Tre Kronor åter igen hittat in i svenskarnas hjärtan.

Svenska folket hyllar Tre Kronor igen. Ordningen är återställd.

Runt 70 procent av läsarna ger laget fem plus.

Knappt över hälften av läsarna anser att det här är det bästa Tre Kronor någonsin.

En förkrossande majoritet - över 75 procent – vill se Finland som finalmotståndare.

Här är några av rösterna i svenska landslagets hyllningskör:

”Som svensk i Norge kan man känna sig riktigt stolt nu! Men norrmännen gläds åt våran framgång och det ska vi med göra när det går bra för dom. Sverige gör en dundermatch och nu kan vem som helst ställa sig mot Sverige i finalen. Det blir Sverige som drar längsta strået hur som helst. Vi håller tummarna för Sveriges hockeykillar i finalen! Men glöm inte hockeytjejerna! Vilken bragd!!”

Jens

GULLEGRISAR....

”Fantastiskt underbart - Lycka till i Finalen!”

Gunnel

”ÅÅH så härligt att ni fick vinna mot tjeckerna efter den förnedrande 6-1 förlusten i World Cup. Jag är otroligt stolt över er, detta kommer ta ett tag att komma över för tjeckerna. Helt otroligt skönt! Nu blir det final, och jag önskar er å hela Tranås vägnar LYCKA TILL och kämpa som idag så lär ingen bli besviken!”

Ahmed

”Ni är riktigt riktigt bra. Grattis till en medalj killar, ni har varit den bästa underhållningen under hela OS! Peter Forsberg, min absoluta favorit!”

Kramar emma

”Grattis Tre Kronor!! Nu kanske det blir tyst på moralmänniskorna som kritiserade dem i förra matchen. Sug på karamellen en dag och ta nya tag på söndag. Stort GRATTIS!”

PEO

”Helt suveränt faktiskt. Måste säga att jag tvivlade mycket innan matchen började, men sen visade "Foppa", "Sudden" och grabbarna vägen. Kronvall och Lidström helt suveräna – underbart att se. Jörgen Jönsson kul att han äntligen fick göra ett mål han får inte tillräckligt med uppmärksamhet för allt grovjobb han gör. Sen tack till hela TRE KRONOR för en fantastisk match och spela lika bra i finalen så går detta vägen. TACK!!”

Alex

”Säga vad man vill, men ett Hockey-guld slår alla andra. Dagens fantastiska målkavalkad visade att Sverige har minst ett dussin världsspelare. Detta kompletterat med svensk kyla och taktik gör att vi har ett guldlag att fira på Sergelstorg. Hoppas att vi ses där.”

TG

”Grattis Tre Kronor till en stor seger!! Grymt jobbat och härligt att se. Nu kan ni ladda i lugn och ro inför finalen där det bara gäller en sak, fullt ös!!”

Svensk boende i Chile.

”Det var på tiden att komma i final grabbar, dags att ta ett guld igen och visa att ni är med efter lite dåliga år i nacken. Svettigt värre var det mot Tjeckien men det var längesedan ni spelade så här bra. KANON!! Nu tar ni dom, vilka det än blir i finalen. Känner redan guldvittring... Puss och kram till er alla. Jag vill se att ni tar guldet på söndag.”

Hanna

sportbladet.se