Handfasta strategier

SPORTBLADET

Gott om praktiska exempel i svensk pokerbok

I och med att Texas hold’em har vuxit i popularitet och i princip utplånat alla övriga pokerspel har det också kommit allt fler böcker som bara tar upp den disciplinen.

Olle Sundin och Martin Östman går ytterligare ett steg längre i sin Vinnarstrategier för hold’em poker där man inte ens bemödar sig med att ta upp de grundläggande reglerna för spelet.

I och för sig ganska uppfriskande om man läst 48 pokerpoker tidigare med x antal sidor regler innan man kommer till det intressanta.

Men å andra sidan givetvis inget för den totala novisen som letar en ren instruktionsbok.

Sundin och Östman ligger också ganska lågt med pokermatematiken och ägnar sig istället åt mer handfasta råd för konkreta situationer. Precis som titeln antyder; strategier för att i bästa fall vinna och i sämsta fall inte förlora för mycket pengar i diverse lägen som kan uppstå kring ett pokerparti. Det mesta mycket grundläggande, men inte mindre viktigt för det.

Det mesta handlar givetvis om fixed limit-poker (de flesta pokerböcker brukar göra det) men man har också tagit ett bra grepp om det på många sätt svårare och annorlunda no limit-spelet.

Dessutom har man tagit sig ett par mindre tittar på psykologi och nätpoker, medan turneringspoker helt lämnats utanför.

Men det är väl okej, en pokerbok på drygt 100 sidor kan aldrig vara helt komplett, och Östman/Sundin har klämt in ganska mycket matnyttigt mellan pärmarna. Säkert ett och annat som relativt rutinerade pokerspelare kan ha nytta av också.

Extra plus: Starthandstabellen i bokens pärm.

Extra minus: För lite illustrationer och färg. Att skilja hjärter- och spadersymboler från varandra i svartvitt i löpande text vid snabbläsning är aldrig lätt.

Patrik Johansson

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker