Mejlstorm mot Lasse Anrell efter VM-krönikan

Reaktionerna i vårt östra grannland har inte direkt uteblivit efter Lasse Anrells krönika om "Hellsinki" och VM-arrangermanget.

Här bara en lite inblick i dagens mejlskörd till Sportbladets krönikör.

Lasse, jag trodde att Du var turneringslirare. Gå ner till baren och ta en stor Lapin Kulta. Det hjälper!

Tom Pietilä

Bäste Lasse, Lasse liten,

Jag har alltid vetat att svenskarna är avundsjuka på finnarna, för finnarna har under hela sin existens visat sin sisu, något som ni svenskar är i total avsaknad av.

Ett stort bevis är din artikel idag i Aftonbladet. Längtar du hem något så kolossalt att du måste skriva om det i tidningen, så tycker jag att du för länge sedan skulle ha åkt hem till mamma och blivit tröstad: "seså ponken min, mamma ska värma lite mjölk åt dej så du inte blir förkyld.."

Fy för den kungliga svenska avundsjukan som inte kan låta bli att skylla vädret på finnarna. Finnarna har i sin enfald säkert beställt vädret i fråga ... som för övrigt inte är bättre i Sverige enligt vad jag har erfarit.

Fy för en så oprofessionell sportreporter. Här nere på Tenerife, där jag bor, där sporten är nästintill helig, skriver reportrarna sakliga artiklar om VM och kan på sin höjd beklaga vädret i korta ordalag.

Så det så.

Helena Somervalli

finska bosatt på Tenerife

Tack för din artikel

Det är sannerligen tur att Sverige inte ordnade VM

Varma södra skåne har slaskbyar.

Varje liten storm som kommer till Sverige orsakar elavbrott I halva landet. Stavhoppsmaskinen har fint demonstrerat varför ni har det så svårt att hålla elnätet uppe; lite regn och allt pajjar.

Enligt väderläkskartan på er tidnings sidor är det 17 C och ösregn i Göteborg, men kanske Stockholm som imorgon har 16 och regn? ;o), I Helsingfors är det för tillfället 22 och soligt.

Jag vet inte vad för B&B du levt på I Sverige, men bra hotel kostar. Prsinivån I Helsingfors är exakt den samma som alltid tidigare, detta är en dyr stad och om man överdriver som du blir det ännu dyrare. Hotellens nivå är I Finland I snitt bättre en sveriges, så man får mer för pengarna.

Jag själv skäms för arrangemangen I Finland, men VM hade kanske inte det populära stöd som tex ishockey VM brukar ha. Och på tal om det, gräv fram dina kvitton från Sveriges senaste ishockey-Vm, titta på prisen, räkna till inflationen för åren som gått, och nästa gång du köper ett "överprissatt" fat öl I Finland, kyss försäljaren, och tacka honom för att han inte krävt det Svenska priset.

MVH Micke, från äntligen soliga Helsingfors

Anrell har uppenbarligen åkt till Helsingfors för att ta varje tänkbart tillfälle som erbjuds att klanka ned på väder, arrangemang men också Finland i största allmänhet. Anrell måste gråta inombords eftersom solen skiner i Helsingfors idag. Det kan väl inte vara meningen att Anrell ska behöva vistas i vårt östra grannland och må så dåligt som han beskriver. Det finns möjlighet att lämna detta detta "hemska" land kl 17.00 lokal tid i en av färjorna som går mellan Finland och Sverige. Jag skulle tro att inte många kommer att sakna Anrell!

Arrangörerna har gjort sitt yttersta för genomföra tävlingarna på ett bra sätt trots mycket besvärande yttre omständigheter. Anrells kolleger på radiosporten lovordade arrangörens sätt klara tävlingsprogrammet efter tisdagkvällens stormorväder. Sen är det ju synd att inte Anrell är förtjust i de finska såserna till maten, men det är bara att beklaga.

A Sulin

Tja!

Stackarna i Helsingfors har ändå gjort så gott de kunnat i pissvädret. Det som är helt absurt är att Helsingfors FICK arrangera VM överhuvudtaget. Hoppas nu bara att Miami inte ansöker om Vinter-OS.

Mommo

Förstår inte vart du vill komma med din artikel, skapa debatt som vanligt antar jag.

Kläcka ur dig de mest absurda påståendena för att skapa endera tycke eller agg.

Hos mig frambringade din text det sistnämnda - agg.

Visst, vädret är dåligt men det betyder inte att Helsingfors är det "regniga, blåsiga, iskalla, finniga lilla helvete" som du uttrycker.

Vädret kan man inte ändra på, det kunde gott varit lika dåligt väder i Göteborg.

Påståendet om att turister skulle undvika Helsingfors i framtiden saknar totalt belägg.

Förutom att det är lösryckt har det inte något med detta arrangerade sportevenemang att göra, ge oss något relevant att läsa om ämnet istället.

Dock håller jag med dig att arrangörerna gjort missar, vissa detaljer kunde ha filats ordentligt på. Staden har snyggats upp, dock bara de mest omliggande områdena.

Dessutom har det ju varit endel andra tabbar på själva arenan som skulle ha varit möjliga att eliminera med hjälp av en mer ingående planering.

Men i det stora hela är jag nöjd med vad jag sett - och det säger jag inte bara för att jag är finsk medborgare.

Om något skall tilläggas ytterligare får jag be dig att åka hem dit du längtar.

Du kanske finner en större njutning att sitta i ett minst lika ruggigt och regnigt Sverige?

Annika Lindberg

Hej!

Läste med förvåning din ytterst osakliga artikel. På basen av hur du skriver har du antagligen fått ditt arbete som gåva p.g.a andra talanger än jorrnalistiska.

Vilken jävla smörja du skriver och får publicerad. ” Jag tycker synd om alla som är här i Helsingfors - utom arrangörerna. De borde vetat att risken fanns för att det här skulle bli det sämsta VM:et i världshistorien”. Med samma brist på logik borde man i Sverige även ha kunnat förbereda sig mot stormarna förra hösten. Hur fan kan en fullvuxen människa vara så naiv? Rekommenderar att du istället börjar och skriva dina kolumner i Fantomen eller Kalle Anka.

Robert Nyman

Stackars Anrell som måste jobba ute när det regnar.

VM har enligt mig varit en succe med fabelaktigt bra TV-sändningar och god stämning.

Och (nästan) inga rapporter om misstänkta fuskare (även om det nu spekuleras om Sebrles intravenösa sockerintag) och 'normala' friidrottsresultat.

Så fiasko pga dåligt väder ær väl att dra det väl långt.

Argumenter om skyhöga priser håller inte om du inte jämför med prisökningar i andra mösterskap (se Aten).

Och en pils som kostar 60 får du väl betala på vilket hak som helst på Avenyn utan att det är mästerskap där?

Men jag har å andra sidan inte besökt Helsinki-VM.

Men i TV-soffan regnar det inte.

Stå på

Per Stålnacke

P.S Helly Hansen säljer fina fodrade regnkläder

Du e la inte riktigt klok i huvudet! Hur fan kan du skylla din hemlängtan på de stackars finländarna som inte kan rå för vädret. Kan berätta för dej att de just nu regnar av bara faan i Götet och har gort så hela dan.

Putte

De enda som klagar över vädret är ju journalisterna. Anrell är en stor tönt som gnäller så över att behöva vara ute i dåligt väder. Det finns många som jobbar utomhus varje dag, har du tänkt på det?

Vädret gör säkert att det inte blir några toppresultat, men det är ju lika för alla.

Robert Leuchovius

Det är ju för fan inte Finlands fel att det är dåligt väder!!!!!!! Vad fan är det för fel på dig egentligen, alltid hackar du på Finland, varför?????? Tycker du att vädret har varit bättre i Sverige eller?????? Jag tror inte att du nånsin har sagt ett gott ord om Finland. Har du haft nån dålig erfarenhet i Finland, såsom att någon finsk man har avvisat dina raggningsförsök eller liknande????? Vad det än är så är det definitivt nåt fel i huvudet på dig. Du håller ju inte på så här mot andra nationer, inte lika grovt i alla fall. Skulle vara jävligt tacksam för ett svar men det kan man väl glömma pga alla hatmail du får!

Richard Isoaho

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN