Sportbladet

Jonas Björkman vidare

SPORTBLADET

Nikolaj Davydenko fick ge upp

London

Jonas Björkman är klar för tredje omgången i Wimbledon.

Inte på det sätt han trott på - men lycklig ändå.

- Väldigt annorlunda, men jag är glad. Det är skönt att ha lite flyt, sade han sedan Nikolaj Davydenko gett upp på grund av skada.

Det heter att alla sätt är goda, utom de dåliga. Det gäller även segrar på tennisbanan. Fråga bara Jonas Björkman. Segersiffrorna mot Nikolaj Davydenko blev högst ovanliga 6-7 (4-7) 1-2, men viktigast av allt:

Det blev ändå vinst.

- Jag var lite chockad först men ändå rätt glad. Jag har inte haft marginalerna med mig på sistone och i dag hade jag extra tur.

Bästa på länge

För när Björkman gick ut vid ställningen 1-2 i andra set såg det ut att vara långtifrån avgjort. Han spelade sin bästa tennis på mycket länge, höll sina egna servegame utan problem och hade ett antal breakchanser i ryssens egna servegame.

Men ändå vann Davydenko första set efter tiebreak (7-4) och var i ledning vid sidbytet. Men det var också då som ryssen, rankad sjua i världen, kallade in läkare för att få behandling av sin högerarm.

Tre minuter gick, sedan klev läkaren av gräsbanan - liksom Davydenko. Efteråt förklarade ryssen att han kanske hade kunnat fortsätta mot Björkman, men förmodligen inte kunnat spela nästa match.

- Jag tycker att det här var det bästa jag gjort på länge i mina egna servegame. Men det kändes som att det kunde ha blivit en stenhård match i dag. På det viset var det ganska skönt att kunna spara lite krafter, sade Björkman.

"Skönt med lite flyt"

- Även om det inte är samma glädje som vid en "vanlig" seger så är jag ändå väldigt glad. Sedan OS förra året har det gått lite baklås i mitt singelspel. Jag har jobbat hårt för att få tillbaka singelrankingen så det är skönt att ha lite flyt igen.

Och hans spel den korta stund som matchen pågick, lovar gott inför fortsättningen, liksom lottningen. I nästa omgång ställs han mot Michail Juzjnyj, Ryssland, som slog ut fransmannen Jean-René Lisnard med 3-1 i set.

Juzjnyj började 2005 på en 15:e plats på rankingen men har sedan haft ett katastrofalt år och hade inför Wimbledon bara vunnit fem matcher i år.

TT:s utsände

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet