Ny succé för superdansken

Publicerad:
Uppdaterad:

Vägrade kommentera proffsryktena efter två nya mål

”Ingen gör mål på mig i dag”, sa Jonas Sandqvist i Landskronamålet innan match.

Det tog 73 minuter.

Sedan vaknade rubrikernas man Sören Larsen.

Förlorad för Djurgården? Djurgårdens succéanfallare Sören Larsen producerade två nya mål för klubben i kväll. Tysk press uppger att dansken nu är klar för Bundesliga-klubben Schalke 04, men forwarden själv är tystlåten om affären.
Foto: Scanpix
Förlorad för Djurgården? Djurgårdens succéanfallare Sören Larsen producerade två nya mål för klubben i kväll. Tysk press uppger att dansken nu är klar för Bundesliga-klubben Schalke 04, men forwarden själv är tystlåten om affären.

Det blev skulle bli två mål för Sören Larsen i kvällens match mot Landskrona. Men det var ett piggt och välspelande Landskrona som öppnade bäst. Unge Kevin Amuneke var briljant under större delen av matchen och skapade både chanser åt sig själv och åt andra. En bit in i andra halvlek togs Amuneke hårt av Jones Kusi-Asare i Djurgårdens straffområde och domare Leif Sundell pekade på straffpunkten. Jon Jönsson tog straffen som dock räddades av storspelande Dembo Tourray. Närmre mål än så kom aldrig Landskrona - trots bra spel.

– Det känns lite orättvist att vi går härifrån med 0-2. Vi har inget riktigt flyt just nu, konstaterade Landskronatränaren Mats Jingblad till Canal Digital efter matchen.

Larsen ville inte prata med pressen

I stället slog Djurgårdens glödhete superdansk Sören Larsen till igen.

Både en och två gånger.

På pass från Tobias Hysén stänkte Larsen in 1-0-bollen bakom stabile Jonas Sandqvist i Landskronamålet.

– Sören första mål var världsklass, sade Dif-tränaren Kjell Jonevret till TT.

Det andra serverades även det av Hysén. En fantastisk framspelning. Allt Larsen behövde göra var att sätta dit foten och fastställa slutresultatet 2-0. Men kommentera målen efter match ville han inte.

– Det är väl på grund av alla spekulationer om Schalke, säger Canal Digitals expert Hans Edlund.

Senast i dag rapporterade tyska medier att affären med tyska storklubben Schalke 04 är klar vilket skulle betyda att Larsen gjort sin sista match för blåränderna.

Om det stämmer gick han med flaggan i topp.

– Jag kan ingen tyska men jag kan bara hoppas att han blir kvar i Djurgården. Men jag kan förstå att det blir svårt. Som helhet gjorde vi ingen riktigt bra match men samtidigt behöver vi inte be om ursäkt för segern, sade Djurgårdens tränare Kjell Jonevret till TT.

Djurgårdsfansen vet vad de vill – över arenan skanderade de ”Vi vill ha Sören kvar”.

Karl Thor, Anders Burström

Publicerad: