Poker

Här får pokerstjärnor skriva autografer

Av: 

Zendry Svärdkrona

SPORTBLADET

Nu är det dags för poker-VM - World Series of Poker.

En dryg månad med olika turneringar som avslutas med den stora jättefinalen den 7-15 juli med flera tusen deltagare. Las Vegas är en riktigt skön stad om det rullar - och det gör det nu.

I år tänker jag lägga allt fokus på de största turneringarna. Inget cashgame, inga satelliter. Och inget festande.

Hittills har jag spelat en turnering. En 5000-dollars Texas No Limit, där jag åkte ut i mitten av 470 deltagare med AK mot AQ. Jag blir sällan sur när jag har otur. Det som får mig på dåligt humör är när jag åker för att jag själv spelat dåligt. Jag är nöjd med mitt spel i den här turneringen och mitt humör är på topp. Det är viktigt att alltid försöka vara positiv. Det kan vara svårt när utköpen haglar. Men försök, det tjänar du mycket på.

Vadslagningarna duggade tätt

I går hängde jag med min polare Martin deKnijff på golfbanan. Jag spelar inte själv men det var avkopplande att titta på. Martin spelade med Ram Viswani och Phil Ivey. Vadslagningarna duggade tätt och jag var inte sen att hänga på. Det blev 36 hål och en heldag som avslutades i klubbhuset där NFL:s största stjärna Tom Brady glatt hälsade på Phil Ivey. Pokerstjärnorna här är riktigt stora och får skriva autografer hela tiden.

Många pokeress visar ödmjukhet runt borden och i tv, men när kamerorna stängs av är de dryga och självgoda. Sån är inte Phil Ivey. Han är avspänd och prestigelös. Hur skön som helst.

Han har vunnit mest av alla de tre senaste åren. Otroligt framgångsrik i turneringspoker och en av de största vinnarna på de högsta cashgamen i Vegas. Det sägs att han vunnit runt 20 miljoner dollar.

Den gode Phil borde ha undrat vad det var för en kaxig typ som började trissa och hetsa på golfbanan efter tre minuters bekantskap. Men han verkade gilla situationen och hånade tillbaka. En riktigt vass pokerlirare som är bra på att vara småelak - var känner jag igen det från? Ingen aning, men kul var det.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Ken Lennaárd är pokerproffs, expertkommentator på Poker, Kanal 5 och chefredaktör för Poker Magazine.  

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker