Sportbladet

Thomas Johansson vände och vann mot Pavel

SPORTBLADET

Tre svenskar i tredje omgången

Underläge 0–1 i set och setboll emot sig.

Då var Thomas Johansson halvvägs ur Wimbledon och Andrei Pavel, Rumänien, på väg mot tredje omgången.

Två set senare var rollerna ombytta och svensken en vinnare.

Första omgången klarade han utan problem. På torsdagskvällen, i andra matchen, var det betydligt svårare, men till slut blev det ändå vinst: 3–6 7–6 (7–4) 6–4 7–6 (7–4), även om det såg illa ut, särskilt när Pavel var på väg att serva hem andra set.

– Då var det väldigt jobbigt, särskilt som han servat så bra tidigare, Hade det varit underläge 0–2 i set så hade det varit en lång väg hem, säger Johansson.

Hans motståndare, Andrei Pavel, var förra säsongen rankad 13:e i världen men har i år haft det betydligt tuffare och inför Wimbledon förlorat i första omgången i fem raka turneringar.

Varför gavs ingen förklaring.

I alla fall inte i första set. Det var då Pavel var den bättre och Johansson den försiktige.

Och vid underläge, 3–5, i andra set gav Thomas Johansson frustrationen ett ansikte. Det var då en ramträff vid ett tillfälle räddade Pavel när Johansson var nära att bryta tillbaka.

Men när sedan svensken räddade setbollen emot sig och lyckades tvinga fram ett tiebreak så var det han som styrde och Pavel som missade.

När sedan Johansson även tog hem andra setet, verkade det klart.

Det var det naturligtvis inte.

Dikterade spelet

– Efter att jag fick andra set så tyckte jag att det var jag som dikterade spelet, jag var mera aggressiv. Därför blev jag väldigt frustrerad när jag fick breaket emot mig i fjärde set. Han såg sliten ut och började gnälla lite och det måste man ta vara på ett bättre sätt.

Därför fick Pavel en ny chans, vid ställningen 5–4 skulle han åter igen serva hem setet, men misslyckades ännu en gång.

– I de här lägena började han spela serve-volley och det passade mig bra.

I nästa omgång blir det Janko Tipsarevic, Serbien-Montenegro, rankad 108:a i världen och med bara åtta vinster på ATP-touren i år.

– Jag har aldrig sett honom spela, jag vet bara att han har grus som favoritunderlag. Men visst, på pappret så är det en väldigt bra lottning.

Ytterligare två svenskar är klara för tredje omgången. Jonas Björkman möter på midsommarafton Michail Juznyj, Ryssland, samtidigt ställs Joachim ”Pim-Pim” Johansson mot Fernando Gonzalez, Chile.

Tobias Österberg/TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet