Svenskt skrällguld i kanot-VM

Det blev ett svenskt skrällguld i kanot-VM i Köpenhamn.

Dennis Kernen och Martin Nathell knep ädlaste valör i K2 1000 meter.

– Jag får låna farmors rullator för att kunna stå upp, säger Nathell och skrattar efter loppet.

Sveriges första guld sedan 2013 är ett faktum.

Dennis Kernen och Martin Nathell gled ifrån övriga konkurrensen och kunde under de sista 200 metrarna defilera in i mål. Segermarginalen blev 76 hundradelar till tvåan Danmark och Ungern knep bronset.

– Vi har varit träningskamrater i landslaget under ett par års tid men har aldrig kört K2 ihop förrän för sex veckor sedan när vi började förbereda oss för VM. Det är ganska kort tid, men vi har tränat med mycket precision i passen och slipat på detaljer hela tiden. Förberedelserna har varit väldigt bra, vi är båda i bra form, säger en lycklig Dennis Kernen och sammanfattar loppet:

– Vi gör en bra start idag, vi har haft lite problem med det hittills men nu satt den. Vi flyter ut bra och börjar känna vid 400 meter att det kommer räcka ganska långt. Sista 400 metrarna kommer vi bra in i, gör en kanonavslutning och ger verkligen allt. Det svarade jävligt bra.

Känslan just nu?

– Det känns overkligt på något sätt. Gör man sin grej och håller sig till sin plan så räcker det faktiskt till att bli bäst i världen.

Något större firande hinner man däremot inte med.

– Det blir lugnt, vi ska ladda om inför loppet imorgon.

”Nästan min hemmabana”

Martin Nathell:

– Vad ska man säga? Jag står och skakar lite, jag får låna farmors rullator för att kunna stå upp, säger han och skrattar.

– Det är svårt att förklara den känslan vi har tillsammans. Vi ser på lopp likadant och synkar bra - vi har bara kört ihop sex veckor. Det vi säger på land att vi ska förbättra gör vi också väl ute i vattnet.

Köpenhamn är nästan ”hemmaplan”, säger Nathell.

– Just nu försöker jag ta in allt som hänt, det är många hemifrån som är här och kollar. Innan Örkelljunga blev klar så var detta min ”hemmabana”, så det är lite den känslan nu också.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN