Dahlqvist efter glasschocken: ”Såg inte solen”

Sprintstjärnan Maja Dahlqvist fick en tuff uppladdning inför SM-starten.

Orsak: glass för halva priset.

– I går såg jag inte solen för jag låg och sov på badrumsgolvet natten innan, säger hon i Expressens sändning.

Solen sken, det noterades 18 plusgrader i Bruksvallarna i Härjedalen under torsdagen.

Perfekt glassväder.

Det tyckte Maja Dahlqvist även tidigare i veckan. Skidåkaren köpte glass för halva priset och tillbringade efter att hon ätit den en natt på badrumsgolvet med magproblem.

– Jag hade inte kört ett fartpass sedan världscupen i Falun och tänkte att nu jäklar ska jag dra på under onsdagen men i går såg jag inte solen för jag låg och sov på badrumsgolvet natten innan, säger hon i tidningen Expressens sändning från sprintstafetten i SM.

”Chillade så mycket”

Hon hängde på i semifinalen för att Falun-Borlänge skulle ta sig till final, men när landslagskompis och vännen Frida Karlsson drog upp tempot orkade Maja Dahlqvist inte hänga på.

– Det känns som att jag chillade så mycket jag kunde men jag blev ändå trött från första sträckan. Så jag hade bra skidor, sa hon efter semifinalen innan hon påpekade:

– Jag har en bra lagkamrat och ska göra det bästa jag kan.

Men det blev ingen höjdare i finalen för Moa Hansson och Maja Dahlqvist, Falun Borlänge lag 1 slutade på åttonde plats. Piteå Elit med Lisa Vinsa och Ebba Andersson vann sprintstafetten.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.