Motorsport

Carlos Sainz med karriärens första pole position

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Carlos Sainz tajmade varvet rätt och tog sin första pole position i karriären.

– Va? Det kändes hemskt! svarar han förvirrat efter målgång.

Himlen öppnade sig och regnet föll ner under kvalet till Storbritannien GP. Det skapade svåra förutsättningar för förarna och precis lagom till Q3 så upphörde regnet.

Det ledde till att tiderna blev allt bättre och det blev en fajt mellan Red Bulls VM-ledare Max Verstapen och Charles Leclerc, Ferrari.

Men det var inte någon av dem som tog pole position utan istället var det Ferraris Carlos Sainz som tajmade sitt varv allra bäst. Han satte sin snabbaste tid på det sista varvet, samtidigt som Charles Leclerc, Ferrari, snurrade av och tvingade Max Verstappen, Red Bull, att backa av.

– Det var stora problem med vatten som låg kvar på banan och det var lätt att bilen rykte till. Dessutom var det väldigt svårt att få upp däcken i rätt temperatur så jag tänkte bara att jag skulle få in ett varv påslutet och det var verkligen inget speciellt, säger Carlos Sainz.

– Därför var jag rätt överraskad över att det räckte till pole position.

Carlos Sainz första pole position i F1

Detta var hans första pole position i under sin F1-karriär och nu har han första startposition, i ett race som mycket väl kan köras under helt andra förutsättningar eftersom regnrisken under söndag eftermiddag bara är 20 procent.

Det gör att spanjoren har goda förutsättningar att ta karriärens första seger.

– Jag tror att jag kan omvandla detta till en seger, vi har gjort en del förändringar på bilen och är i en riktigt bra position, även om jag räknar med att Max och Charles kommer att pressa mig genom racet.

Ferrari satsar på revansch

För Ferrari är Carlos Sainz pole position ett statement, teamet har inte vunnit något race sedan Australien GP i april och behöver slå tillbaka för att inte tappa allt för mycket på Red Bulls Max Verstappen, som leder VM.

Verstappen var den förare som såg bäst ut under stora delar av kvalt, men han fick backa av under sitt sista varv eftersom Ferraris andra förare, Charles Leclerc snurrade.

– Det sista kvalsegmentet blir lite som ett lotteri, det handlar om att sätta tiden vid rätt tillfälle, säger Max Verstappen som nu startar som tvåa.

– Jag blev hindrad av den där gulflaggen som kom ut precis framför mig, men jag startar ändå från första led och jag vet att vi har en riktigt bra bil, oavsett om det regnar eller är torrt.

Charles Leclerc, Ferrari, startar från ruta tre, intill Sergio Perez, Red Bull medan Mercedes Lewis Hamilton är femma.

Seger om Red Bull snubblar - snacket om Formel 1 i F1-bloggen

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa helgens toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Sågar valet och varnar Karlsson

Nelson Piquet i rasistattack mot Lewis Hamilton

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1