Tour de Ski

Calles svar på Kershaws kritik

Av: 

Andreas Käck

Anna Rydén

SPORTBLADET

VAL DI FIEMME/STOCKHOLM. VM-guldmedaljören Devon Kershaw kallar svensk herrskidåkning för en ”sjuhelvetes katastrof”.

Nu slår Calle Halfvarsson tillbaka mot kritiken.

– Det är inte så lätt…, säger han.

Medan de svenska damerna tagit pallplats på pallplats flera säsonger i rad har svensk herrskidåkning varit i en djup svacka. Även Calle Halfvarsson har varit kritisk mot den totala nivån. Men efter att ha gjort sina två bästa lopp på flera år hoppas han på en islossning.

– Jag har fått många glada meddelanden de här dagarna. Det är lite kul, det är nya tider nu. För några år sedan fick man inte jättemånga meddelanden när man slutade sexa och femma… Men det är kul att det finns många som bryr sig där ute, som hoppas och tror på en. Jag har också trott på mig själv, men att det skulle ta sådan här lång tid innan det lossnade … det har varit lite jobbigt, säger han efter att nyss ha kommit fram till italienska Val di Fiemme där Tour de Ski ska avgöras.

”Ingen förklaring”

Tidigare under söndagen rapporterade Sportbladet om den kanadensiske VM-guldmedaljören Devon Kershaws fräna kritik mot de svenska herrarna, som han kallar för en ”sjuhelvetes katastrof”. Kershaw är också frågande till varför Halfvarsson inte presterat förrän nu.

Den kritiken köper Calle.

– Det var några ordentliga sågningar, men han har rätt. Det har varit för många lopp där jag presterat under min kapacitet. Varför? Det har jag ingen vidare bra förklaring till. Kanske att det har låst sig lite mentalt. Förra säsongen handlade det om överträning, säger han.

”Inte så lätt”

Men att hela den svenska herrtruppen är en ”sjuhelvetes katastrof” håller Calle Halfvarsson inte med om.

– Det tycker jag att han har fel i, att de andra åkarna suger. Det är inte så lätt att bara att slå sig in i toppen av världseliten. Jag kan tycka att han är lite väl hård mot grabbarna i laget. Vi har ju några åkare hemma också som är väldigt bra, säger Halfvarsson.

ANNONS

Europeisk toppfotboll när den är som bäst – vilka lag spikar du på Europatipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Tour de Ski

LÄS VIDARE

Skidpanelen: ”Förtjänar att få sparken för det”

ÄMNEN I ARTIKELN

Tour de Ski

Längdskidor

Calle Halfvarsson

Världscupen i längdskidor