Wozniacki rasar mot ryskan: ”Respektlöst”

avAndreas Lillhannus

Foto: TT

Maria Sjarapova fick ett wildcard och gör comeback samma dag som hennes dopningsavstängning hävs.

Då rasar den tidigare världsettan Caroline Wozniacki.

– Det är respektlöst både mot spelare och WTA, säger hon.

Det var i början av 2016 som tennisstjärnan Maria Sjarapova, 29, i samband med en tävling testades positivt för den förbjudna substansen meldonium.

Domen mot ryskan blev först två år, men i höstas så beslutade sig CAS, idrottens skiljedomstol, att sänka straffet i 15 månader, alltså fram till april.

Sjarapova, som i och med avstängningen inte finns med i någon världsrankning, har dock fått ett wildcard till WTA–turneringen i Stuttgart, som startar den 22 april.

”Respektlöst”

Fyra dagar senare hävs Sjarapovas avstängning och hon gör, samma dag, sin comeback.

Det rör upp känslor i tennisvärlden.

Tidigare världsettan Caroline Wozniacki, nu 14:e-rankad i världen, tycker inte att Sjarapova förtjänar en gratis väg in i stora turneringar.

– Det är tveksamt agerat att tillåta en spelare – oavsett vem det är – som fortfarande är avstängd spela en turnering den veckan. Det är respektlöst både mot spelare och mot WTA, säger hon.

”Får ingenting gratis”

Danskan var tydlig med att poängtera att hon inte har någonting personligt mot Sjarapova, utan att hon enbart tycker att man bör spela sig tillbaka till tävlingar.

– Hon kommer säkert att spela bra, men... jag känner bara att om en spelare blir avstängd för dopning så borde man få börja på botten och kämpa sig tillbaka, säger hon, och fortsätter:

– Alla förtjänar en andra chans, för alla gör misstag. Men man kan inte få någonting gratis. Man måste kämpa sig tillbaka.

ARTIKELN HANDLAR OM

WTA

Tennis