Jerebko om succén – och otäcka skadorna

avMalin Wahlberg

1 av 3 | Foto: TT

Jonas Jerebko gör sin kanske bästa NBA-säsong någonsin. 

Men en bruten näsa stör svensken som nu tvingas spela med mask.

– Jag bröt den på tre ställen. Det suger att inte kunna andas med näsan, säger han till Sportbladet.

Boston Celtics har vunnit nio av de tio senaste matcherna. Jonas Jerebko har varit en av anledningarna till det. När svensken startade fyra matcher i slutet av januari vann Boston alla. 

– Det har känts bra. Det går bra för laget just nu, vi ligger på andraplats i Eastern Conference och det är alltid roligt att vara i ett vinnande lag, säger han.

Men allt är inte frid och fröjd för Jerebko. Först slogs han blodig av James Harden för två veckor sedan och tvingades se fyra stygn i läppen. 

Sedan bröt han näsan i förra söndagens match efter att ha krockat med lagkamraten Jaylen Brown och lämnade på nytt planen blödande.

– Jag bröt den på tre ställen. Det var inte skönt alls och det är fortfarande inte så skönt. Men det är bara att göra det bästa av det. Jag får operera den efter säsongen.

”Har inte bett om ursäkt”

Jerebko har tvingats spela de tre senaste matcherna med mask och kommer att behöva ha den framöver också.

– Det suger att inte kunna andas med näsan och spela med mask. Det påverkar ganska mycket, jag ser inte lika bra, andas inte lika bra. Det är bara allmänt irriterande och inte så jävla roligt. Vi får se hur länge jag måste ha den. Det var lite otur att bryta näsan, men det är bättre att det händer nu än i slutspelet, säger han. 

Vad var det som hände med Harden?

– Jag fick se fyra stygn. Han fick mig på läppen. Jag vet inte om det var med mening, men det spelar inte så stor roll nu. Men det var väl inte så roligt heller. 

Har han bett om ursäkt?

– Nej.

”Kan bli väldigt spännande”

Jerebko fick mindre speltid i två matcher efter den brutna näsan, men i nattens segermatch mot Utah Jazz var han tillbaka på 20 minuter. 

– Jag får mycket förtroende för jag spelar jag bra. Kroppen känns bra, jag spelar bra. Jag kan inte göra så mycket mer åt allt det andra. Det är coach som tar beslut om vilka som ska spela och hur mycket. Det är bara att vara redo. 

Känner du att det här är din bästa säsong i NBA?

– Jag vet inte. Det är upp till andra att säga, men det känns bra. Man vill ju alltid spela mer och göra mer. Men vi vinner matcher och det är bara att fortsätta. Jag har inget direkt att bevisa, spelat talar för sig själv. Jag vet vad jag kan göra och det vet andra också. 

Jerebko har en bra känsla inför slutspelet som drar igång om två månader. 

– Det känns lovande faktiskt. Vi måste fortfarande bli bättre och få igång hela laget och spela tillsammans. När vi gör det kan vi slå när som helst. Jag tror inte att det är många lag som vill möta oss bäst av sju. Kan vi hålla alla friska och skadefria kan det bli väldigt spännande. 

ARTIKELN HANDLAR OM

NBA