Fall och stavbrott sänkte svenskorna

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Ebba Andersson och Maja Dahlqvist slutade fyra och sexa på 10 kilometer klassiskt.

Men det hade kunnat bli ännu bättre.

Båda svenskorna hade stora problem under världscupavslutningen.

Ebba Andersson imponerade under sprinten i går och tog sig till semifinal. Svenskan, som har tagit sju individuella pallplatser i världscupen den här säsongen, slutade 12:a och hade ett bra läge inför resterande minitour.

Men på 10 kilometer klassisk masstart fick hon dagen förstörd direkt.

Dahlqvist bröt staven

Redan efter en och en halv minut ramlade 21-åringen i en utförskörning där flera åkare hade problem och halkade efter. Maja Dahlqvist, som överraskande blev åtta på 10 kilometer fritt i Falun, var på väg mot en ny superplacering.

Dahlqivst var den enda som kunde hänga på Therese Johaug, Ingvild Flugstad Östberg och Stina Nilsson. Dahlqvist fick släppa lite när tempot ökade rejält och försökte komma ikapp, men trampade då sönder sin egen stav.

Ebba Andersson slutade fyra trots fallet och Dahlqvist blev sexa.

– Jag sparkade av den med mig egen skida när jag skulle gå ut och saxa så jag har bara mig själv att skylla. Lite synd, speciellt när det kändes så bra. Jag tror att jag hade tappat mindre om det inte hänt, säger Dahlqvist och fortsätter:

– Men jag har ett ganska bra utgångsläge inför morgondagen ändå så vi får se hur jag startar och hur långt det är fram och bak. Det kommer nog att gå fort.

Foto: ULF PALM / TT / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE