Tränarna lämnar skidlandslaget

”Har varit väldigt uppskattade”

Efter uppgifter om utbrett missnöje:

Nu kommer beskedet att två tränare – Mattias Nilsson och Fredrik Uusitalo – lämnar sina uppdrag.

– De har varit väldigt uppskattade av både åkare och medarbetare, säger Daniel Fåhraeus, längdchef, i ett uttalande.

I samband med Stina Nilssons byte till skidskytte kunde Sportbladet avslöja att det finns ett utbrett missnöje inom längdlandslaget. Därefter avslöjade Expressen att minst tre av Sveriges främsta åkare, samt flera ledare och personer i det medicinska teamet, överväger att lämna landslaget.

Nu meddelar förbundet att två tränare – Mattias Nilsson och Fredrik Uusitalo – lämnar sina uppdrag med omedelbar verkan.

”Fantastiskt bra”

Duon, som varit tränare för herrarnas a-lag, säger att de lämnar landslaget för att få mer tid med sina familjer.

– Förbundet vill tacka Mattias och Fredrik, som gjort fantastiskt bra jobb i sina roller som landslagstränare. De har varit väldigt uppskattade av både åkare och medarbetare, säger Daniel Fåhraeus, längdchef.

Har inlett utvärdering

Sportbladet var tidigare under onsdagen i kontakt med Fåhraeus. Han bekräftade då att man inlett en utvärdering av läget i landslaget och att förändringar kan vara på gång. Bland annat ska det tillsättas en ny landslagschef.

– Min förhoppning är att vi kan presentera en ny landslagschef i början av april. Tillsammans med den personen kommer vi sedan sätta ihop kommande säsongs organisation och landslagsgrupper, säger Fåhraeus i förbundets pressmeddelande.

Mattias Nilsson och Fredrik Uusitalo.
Mattias Nilsson och Fredrik Uusitalo.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.