Hasse Mattisson drabbad av stroke

avEmelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN
Hasse Mattisson.

Den tidigare MFF-kaptenen Hasse Mattisson drabbades av en stroke i höstas.

Under en promenad fungerade plötsligt inte kroppen längre.

– Jag tänker ”vad fan är detta”? Jag kan inte gå vidare, för jag vet inte åt vilket håll jag ska gå på, säger Mattisson till Kvällsposten.

Hasse Mattisson är ute med hunden på deras vanliga runda utanför Malmö när känseln försvinner i högerhanden, talet blir sluddrigt och synen sämre, berättar 47-åringen i en intervju med Kvällsposten.

Senare får MFF-legendaren, som spelat 350 matcher för klubben, veta att det rör sig om en stroke.

Men det förstår han inte först och tar sig hem på något sätt, om det är han eller hunden som hittar minns han inte.

– När jag kom hem tänkte jag ”det här sover jag bort”. Så jag la mig i sängen. Men efter några minuter förstod jag att det inte var rätt, säger han och beskriver det hela som ”en chock”.

Foto: BILDBYRÅN
Zlatan Ibrahimovic och Hasse Mattisson i MFF 2000.

”Tre proppar”

Mattissons telefon spärras när han misslyckas med Pin-koden men dottern är hemma och han kan med hjälp av henne ringa sin fru Linda. När Linda hör hur han pratar larmar hon 112 direkt.

– Man konstaterade att jag fått tre proppar i ena hjärnhalvan, säger Mattisson.

Första tiden bytte han plats på ord när han pratade men i dag är Mattisson, som jobbade som tränare i Trelleborg före stroken, återställd.

– Hela sjukvården har varit fantastisk. Och min fru, min dotter och min son som förstod allvaret i situationen. Om jag legat kvar och sovit i sängen hade det antagligen slutat på ett helt annat sätt, säger Hasse Mattisson till Kvällsposten.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM